Tele2: Jedini među konkurencijom imamo rast u 2013.

Autor: Bernard Ivezić , 10. veljača 2014. u 09:53
Malin Holmberg kaže da može još bolje/Žarko Bašić/PIXSELL

Švedska matica pohvalila Malin Holmberg zbog prihoda od 1,22 mlrd. kuna i operativne dobiti od 84 mil. kuna.

Dok se iščekuju rezultati Hrvatskoga telekoma (HT) i Vipneta, švedski Tele2 u petak se pohvalio da je jedini mobilni opereter koji je u Hrvatskoj zabilježio rast prihoda.

Time je signalizirao kakve će ukupne rezultate poslovanja za 2013. objaviti njegova dva konkurenta. HT je najavio svoje rezultate za 14. veljače, a Vipnet će u sklopu izvješća Telekoma Austrije to učiniti najkasnije u srijedu 26. veljače.Prema izvješću švedske matice, tvrtka Tele2 Hrvatska u 2013. imala je rast prihoda od 7,3 posto, na 1,22 milijarde kuna, i rast operativne dobiti od 63 posto, na 83,8 milijuna kuna. Kao rezultat, neto gubitak na kraju godine smanjio se deset puta i sad iznosi 5,2 milijuna kuna.

 

7,3posto

Tele2 Hrvatska povećao je prihod u prošloj godini

Mats Granryd, predsjednik Uprave matičnog Tele2, u uvodnoj riječi izvješća pohvalio je jedino menadžment u Hrvatskoj. "Želim posebno istaknuti preokret koji se počinje nazirati u Hrvatskoj, gdje je menadžment napravio fantastičan posao i nadamo se da je to uvod u trend snažnog kreiranja vrijednosti na tom tržištu", piše Granryd.Malin Holmberg, koja je Tele2 Hrvatska preuzela sredinom 2012. godine, uz prošlogodišnje sređivanje bilance otpisom 400 milijuna kuna, pronašla je i formulu rasta.

Prema izvješću, motor je prodaja mobitela i drugih uređaja. Obujam te prodaje je toliki da je usporediv sa 50 posto ukupna prihoda od pretplata i pre-paid korisnika, a veći je i od interkonekcijskog prihoda.Malin Holmberg izjavila je može još bolje.Švedski Tele2 u prezentaciji ulagačima grafički je pokazao kako u Hrvatskoj ima veći prihod nego u Njemačkoj, Austriji, Litvi, Letoniji i Estoniji, ali da unatoč tome ovdje ne može postići ni približnu operativnu dobit.

Komentirajte prvi

New Report

Close