Svaki Hrvat dužan je 67.595 kuna

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2016. u 12:15
Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Rekorder po zaduženju tijekom četverogodišnjeg mandata je duet Ivo Sanader/Jadranka Kosor za čijeg je upravljanja državom javni dug skočio visokih 95,1 milijardu kuna.

Četiri su prethodne Vlade RH ušesterostručile javni dug zemlje. Milanovićeva ga je Vlada povećala za 73 milijarde kuna pa je brojač za sadašnju Oreškovićevu Vladu postavljen na brojku od 289,6 milijardi kuna.

Kako piše Večernji list, rekorder po zaduženju tijekom četverogodišnjeg mandata je duet Ivo Sanader/Jadranka Kosor za čijeg je upravljanja državom javni dug skočio visokih 95,1 milijardu kuna. Prva Sanaderova Vlada bila je opreznija i zadužila je državu "samo" 33 milijarde kuna, no drugi su mandat popustili sve kočnice, a posebno nakon 2008. godine kad je ekonomija počela tonuti, a javni su izdaci neprestano rasli.

Dvije lijeve Vlade, Račanova i Milanovićeva, zajedno su podebljale javni dug države za113,1 milijardu kuna, dok su dvije desne Vlade predvođene Ivom Sanaderom i kraće vrijeme Jadrankom Kosor stvorile 128,1 milijardu javnog duga, a da se u državi ništa nije promijenilo nabolje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

…sjećam se da je to bilo 1000 eura, ….i da smo komentirali- da ćemo to dati, svi nekako- pa, nek
se plati dug….a vidi sad ovo …!

A zašto je samo Sanader u zatvoru?

A što je sa Sanaderovim patentom – zaduživanjem države preko javnih poduzeća? Što je sa dopuštanjem nekontroliranog zaduživanja banaka? To nije dug države? Santini se ne bi baš složio jer vraćanje tog duga uvodi BDP u negativu što će svaka vlada nastojati kompenzirati zaduživanjem države da se spase ostatci ekonomije.

neka sad lijeva i desna vlada uzmu kredit pa nek vracaju ,ja nisam nikome nista duzan niti cu placati tude dugove. imaju 200 bogatih obitelji pa nek im vracaju, gamad

New Report

Close