Sustav e-Građani uveo je još jednu korisnu uslugu

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2017. u 12:18
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Trenutno je u sustav e-Građani integrirano 37 e-usluga i 64 različita tipa e-poruka za OKP, koje građanima omogućavaju jednostavnu i brzu komunikaciju s javnom upravom.

Ministarstvo uprave priopćilo je kako su tijekom travnja nadogradili sustav e-Građani tako da sad uključuje nove usluge.

Novopokrenuta usluga e-Kaznena evidencija građanima pak omogućava jednostavno podnošenje elektroničkog zahtjeva uz dostavu uvjerenja iz kaznene evidencije u njihov OKP.

Ministarstvo uprave, u suradnji s drugim tijelima javne vlasti, kontinuirano nadograđuje ovaj sustav te povećava broj elektroničkih usluga koje su na raspolaganju građanima Republike Hrvatske. Tako je Ministarstvo pravosuđa u travnju pokrenulo uslugu e-Kaznena evidencija koja građanima omogućava jednostavno podnošenje elektroničkog zahtjeva uz dostavu uvjerenja iz kaznene evidencije u njihov Osobni korisnički pretinac (OKP).

Trenutno je u sustav e-Građani integrirano 37 e-usluga i 64 različita tipa e-poruka za OKP, koje građanima omogućavaju jednostavnu i brzu komunikaciju s javnom upravom, a time i povećanje transparentnosti javnog sektora u pružanju javnih usluga. Sve usluge dostupne su ovdje.

Novopokrenuta usluga e-Kaznena evidencija građanima pak omogućava jednostavno podnošenje elektroničkog zahtjeva uz dostavu uvjerenja iz kaznene evidencije u njihov OKP.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Podnošenje zahtjeva nije moguće iz nepoznatog razloga. Sustav kaže: “Trenutačno nije moguće slati zahtjeve za posebnim uvjerenjem, jer ne postoji niti jedna aktivna svrha.” Jedina aktivna svrha do sada je bila namijenjena za izdavanje potvrda kandidatima na lokalnim izborima.

New Report

Close