Strane kompanije zainteresirane za Zagrebačku obalu

Autor: Poslovni.hr , 12. veljača 2014. u 16:28
Nel Pavletic/PIXSELL

Riječ je o portugalskom operateru Tertir, francuskom logističkom operateru Bollore group, te francuskoj brodarskoj kompaniji CMA CGM.

Tri strane kompanije pokazale su interes za koncesiju na terminalu Zagrebačka obala, piše Novi list.

Riječ je o portugalskom operateru Tertir, francuskom logističkom operateru Bollore group, te francuskoj brodarskoj kompaniji CMA CGM. Ove tvrtke javile su se na nekoliko održanih konferencija Lučke uprave Rijeka, te poslale svoje predstavnike u Rijeku kako bi na terenu ispitali projekt, pa je njihov odaziv dobra najava za uspjeh natječaja za izbor koncesionara na novom terminalu riječke luke, koji bi se trebao raspisati do kraja ožujka, navodi riječki list.

Otprilike istovremeno konzorcij talijanskih tvrtki bi trebao započeti radove na izgradnji terminala, što je posao vrijedan 70,58 milijuna eura i s rokom gradnje od tri godine. Paralelno s izgradnjom tražit će se koncesionar, koji bi trebao financirati dogradnju dodatnih 280 metara obale (sada je ugovoreno 400 metara), te financirati opremanje terminala na kojem će dobiti dugoročno pravo upravljanja, navodi se u tekstu Novoga lista.

Komentirajte prvi

New Report

Close