Stranci žele graditi zračnu luku nedaleko od Vrgorca

Autor: Slavica Vuković/VL , 11. siječanj 2017. u 15:48
Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić/I. Č./PIXSELL

Zračni promet u Hrvatskoj, osobito u jadranskim zračnim lukama, iz godine u godinu raste i predstavnici investitora obišli su područje od Splita do Dubrovnika, kaže Pranić.

Nedaleko od Vrgorca, u blizini autoceste A1 između Dragljana i Kozice, inozemni investitori žele graditi međunarodnu zračnu luku.

Predstavnici zainteresirane tvrtke u zadnja su dva-tri mjeseca u Vrgorcu bili tri puta. Izabrali su lokaciju, doveli geodete, dronove, izmjerili i snimili područje te gradonačelniku Anti Praniću poslali geodetsku podlogu."Zračni promet u Hrvatskoj, osobito u jadranskim zračnim lukama, iz godine u godinu raste i predstavnici potencijalnih investitora obišli su područje od Splita do Dubrovnika tražeći najpovoljniju lokaciju na kojoj bi gradili međunarodnu zračnu luku, najveću u Dalmaciji. Kada su došli u Grad Vrgorac, nakon prvog sastanka mislili smo da će na tome i ostati, međutim došli su još dva puta. Bili smo na terenu s njima i, kada smo sagledali sve što su nam rekli, shvatili smo da je priča ozbiljna i drži vodu", kaže Ante Pranić, vrgorački gradonačelnik.

U Prostornom planu Splitsko-dalmatinske županije, osim splitske, predviđena je međunarodna zračna luka i na području Šestanovca.  Investitori koji su završili u Vrgorcu, prvo su bili zainteresirani za tu lokaciju, međutim zbog gradnje vjetroelektrana od toga su odustali. Zato Pranić planira inicirati postupak izmjene županijskog prostornog plana.  "Predstavnici investitora poslali su nam geodetsku podlogu s pozicioniranjem objekta u prostoru. U kontaktu smo i očekujem njihovo pismo namjere nakon čega ćemo tražiti izmjenu prostornog plana kako bismo dobili markicu koja će nam omogućiti tu vrstu gradnje. Sada su na potezu predstavnici investitora", kaže Pranić.

Komentirajte prvi

New Report

Close