Startao besplatan servis koji omogućuje brzo rješavanje pravnih problema online

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2016. u 14:46
FOTO: Thinkstock

Upiti se automatski prosljeđuju registriranim odvjetnicima koji potom korisnicima mogu dati osnovne podatke o cijenama, vremenu i mogućnosti rješavanja pravnih problema.

Na web adresi www.advocator.hr lansiran je prvi hrvatski startup projekt za djelatnost pružanja odvjetničkih usluga. Advocator.hr je besplatan servis koji omogućuje brzo rješavanje pravnih problema online, spajajući upite korisnika s bazom registriranih odvjetnika.

Advocator.hr servis koristi se postavljanjem anonimnih online upita kojima korisnici opisuju svoje pravne probleme. Upiti se automatski prosljeđuju registriranim odvjetnicima koji potom korisnicima mogu dati osnovne podatke o cijenama, vremenu i mogućnosti rješavanja pravnih problema. Nakon primljenih odgovora korisnici raspolažu sa svim informacijama potrebnim za rješenje njihovih problema, imaju kontakte odvjetnika koji im mogu pomoći, te mogu unijeti dojmove o odvjetnicima koji su im odgovorili.

Ovo je revolucionaran projekt na području pružanja odvjetničkih usluga jer sekorisnicima omogućava donošenje informiranih odluka te se onemogućavaju negativne pojave poput previsokih odvjetničkih naknada. Od sada svaka osoba iz više izvora unaprijed može saznati koliko iznosi određena odvjetnička usluga te može vrlo brzo pronaći odvjetnika koji je voljan preuzeti rješavanje pravnog problema. Sva komunikacija između korisnika i odvjetnika je nejavna, a korištenje servisa je potpuno besplatno za sve.

Hrvatski građani po prvi put imaju mogućnost koristiti prednosti novih tehnologija s ciljem rješavanja svojih pravnih problema. Korištenjem Advocator servisa odvjetničke usluge postaju potpuno transparentne i značajno dostupnije svim potrošačima i poduzetnicima.

S druge strane, odvjetnici specijalizirani za određena područja mogu brže i lakše doći do klijenata koji trebaju njihove usluge. Trenutno je većini odvjetnika vrlo teško doprijeti do klijenata obzirom na potpunu zabranu oglašavanja odvjetničkih usluga. To se posebno odnosi na mlade odvjetnike kojima je zbog ovih ograničenja otežano izgraditi prepoznatljivu i specijaliziranu praksu. Advocator im kao odgovor na ove probleme nudi pristup velikom broju potencijalnih klijenata te mogućnost etabliranja odvjetničke prakse.

Komentirajte prvi

New Report

Close