‘Srušit ćemo Medenu i sagraditi novu, za zdravstveni turizam’

Autor: Marija Brnić , 26. ožujak 2015. u 22:00
Hotel Medena

Kermas energija u projekt će uložiti od 30 do 65 mil. eura, pregovaraju o suradnji s inopartnerima za taj projekt.

Hotel Medena dobio je u četvrtak odbijenicu od Vlade za ponudu za koncesiju za plažu na pomorskom dobru ispred hotela.

Trogirski hotel, obrazloženo je u Vladinoj odluci, planirao je gradnju pristaništa za plovila dužine od 10 do 15 metara, odnosno lučice za 30 plovila, što je suprotno uvjetima natječaja, koji ne predviđa gradnju na pomorskom dobru. Žalba na tu odluku nije moguća, no iz tvrtke, koja je upravo odredila termin potpisivanja predstečajne nagodbe, 15. travnja, i ne namjeravaju žaliti se. Kako nam je objašnjeno, pogrešno je interpretirana dokumentacija.

Tvrtka i dalje ima interes za koncesiju za plažu ispred svog objekta te će se javiti na natječaj kada on bude ponovno raspisan. Nenad Končar ispred Kermas energije, tvrtke koja bi predstečajnom nagodbom trebala postati vlasnikom trogirske Medene, procjenjuje da im to neće zagorčati ovu sezonu. Sama gradnja lučice, tvrdi, nije važna za realizaciju velikih planova koje Kermas ima za Medenu. Nakon završetka sezone, najavljuje Končar, trebali bi u Segetu Donjem, na kojemu je na 20 tisuća četvornih metara smješten kompleks Medena, krenuti s postavljanjem zamjenskog objekta.

Končar potvrđuje kako to znači gradnja posve novog objekta, na jednakoj površini, no s manje soba i apartmana. Trenutačno Medena ima 630 soba u dvije hotelske zgrade te osam apartmana, a za iduću sezonu taj broj bio bi prepolovljen, no njihova dimenzija i kvaliteta treba biti značajno povećana. Plan je tvrtke Kermas u taj projekt uložiti 30 do 65 milijuna eura, s ciljem ulaska Hotela Medena u segment zdravstvenog turizma.

Već su prilično odmaknuli i pregovori o suradnji s partnerima za taj projekt, a Končar otkriva tek da je riječ o uglednoj međunarodnoj bolničkoj grupaciji, s kojom bi se ugovorila suradnju u rehabilitaciji pacijenata. Kermas se u ovom projektu vodi činjenicom da upravo takav semgent turizma nedostaje srednjoj Dalmaciji, a hotelima Medena osigurao bi produljenje sezone i time stabilno poslovanje. "To će biti sjajna priča za cijeli Trogir jer će donijeti aktivnosti i za sve na tom području tijekom cijele godine", poručuje Končar. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

ako želi samo povećati kvadraturu soba na istoj tlocrtnoj površini, ili je teška neznalica pa nije u stanju pronaći stručnjake koji će mu to isprojektirati uz zadržavanje postojeće konstrukcije, uz uštedu desetine milijuna kuna – ili je teški lažac koji tu namjerava napraviti nešto posve deseto pa onda naknadno tražiti legalizaciju od sebi sklone političke opcije.

obje alternative su jako loše. valjda je bio veliku uspjeh onog cerpa što je njemuu dao te hotele, katastrofa.

New Report

Close