Split je top destinacija na Jadranu, treba postati i vodeći na Mediteranu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. rujan 2015. u 16:13
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Lorencin je istaknuo kako je to dokaz da je na dobrom putu u turističkom smislu.

Ministar turizma Darko Lorencin u srijedu je u Splitu istaknuo kako je Split top destinacija Jadrana, da se treba i dalje razvijati i postati vodeća destinacija na Mediteranu.

Napominjući kako Split sutra dobiva nagradu (nagradu Večernjeg lista 'Šampion turizma'), Lorencin je istaknuo kako je to dokaz da je na dobrom putu u turističkom smislu.

"Tako se treba i dalje razvijati i postati vodeća destinacija na Mediteranu, a ne samo na Jadranu. Ključni pomaci su zabilježeni u marketingu i promidžbi, turističkoj infrastrukturi i podizanju razine atraktivnosti sa posebnim naglaskom na napredak gastronomije koji se dogodio u ovom gradu", kazao je Lorencin novinarima u Splitu, kojega je posjetio s premijerom Zoranom Milanovićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Brankom Grčićem te ministrom financija Borisom Lalovcem.

Lorencin je ponovio kako se procjenjuje da će prihod od turizma ove godine biti osam milijardi eura.

U prvom je tromjesečju u turizmu zabilježena 14 posto veća potrošnja nego u istom razdoblju prošle godine. Izniman je bio mjesec srpanj, a ni kolovoz neće zaostajati, rekao je Lorencin.

Odgovarajući na pitanja novinara, ministar turizma je kazao kako Splitu nedostaje još 5000 kreveta s obzirom da je proteklih nekoliko godina porastao turizam u tom gradu pa je primjerice i ovogodišnje milijuntno noćenje zabilježeno krajem kolovoza, dva mjeseca ranije nego lani.

Unatoč tome što grad broji veliki broj izrazito kvalitetnih apartmana i manjih smještajnih jedinica, nedostaje mu hotelskih kapaciteta koji će uz ostalo pružiti i razvoj kongresnog turizma, a onda će Split biti destinacija kakva treba, zaključio je Lorencin.

Na upit hoće li država pomoći gradu u sređivanju Autobusnog kolodvora, odgovorio je kako misli da to Split hoće i može riješiti sam.

"Po pitanju turističke infrastrukture potrebno je čim prije napraviti Turističku palaču, koja će brojnim turistima predstavljati jedno od prvih kontakata i gdje će se raspodjeljivati kvalitetne informacije o gradu", kazao je.

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close