Šok iz HZZ-a: Bez najave ukinuta mjera stručnog osposobljavanja

Autor: Poslovni.hr , 24. lipanj 2016. u 16:03
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Važno je naglasiti kako je stručno osposobljavanje u potpunosti ukinuto za one starije od 29 godina, dok oni mlađi od 30 mogu podnijeti zahtjev, ali po posebnim i strogo određenim uvjetima.

Jedna od najpopularnijih i najuspješnijih mjera poticanja zapošljavanja, stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, ukinuta je jučer odlukom Upravnog vijeća HZZ-a.

U obrazloženju odluke stoji kako je stručno osposobljavanje, zajedno s još nekoliko mjera, ukinuto privremeno i to zbog nedostatka sredstava iz proračuna.

Osim stručnog osposobljavanja privremeno se ukidaju i: 

–       potpore za zapošljavanje,
–       potpore za samozapošljavanje,
–       potpore za usavršavanje,
–       stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa,
–       javni radovi.

Važno je naglasiti kako je stručno osposobljavanje u potpunosti ukinuto za one starije od 29 godina, dok oni mlađi od 30 mogu podnijeti zahtjev, ali po posebnim i strogo određenim uvjetima.

Uvjete možete pročitati ovdje.

Komentari (10)
Pogledajte sve

davanje novca nekom da bi nekog zaposlio je najbesmisleniji način trošenja novca poreznih obveznika i najbesmisleniji način da smanjiš nezaposlenost

odraz kradezeove kratke vladavine. neka upamti stoka sitnog zuba. neka i treba tako da razmisle ubuduće. najbolje je rekla bernarda i to je suština hdz-ove vladavine ” nek crknu”

To je rješenje.

Smanjite poreze i ostavite lovu onima koji zarađuju.

Oni će stvoriti novu lovu za sve .

Smanjite apanažu svim našim ovisnicima o Državnim jaslama , a to su :
oni koji su nas zadužili za 100 miliardi , Nedomoljubi , “Kulturnjaci 2016.”, tzv.civilne udruge, tzv.nevladine udruge , tzv.“neprofitne udruge” , tzv.Gong , Babe , Žabe , Rode , LGBT istospolni ovisnici , Kukurikutalni šuvarovi reformatori , crveni , tzv.“antifašisti” rođeni poslije 45. , protivnici bilo kakve Reforme , Centar za mirovne studije , Platforma 112 , razne štetočine , lijeni hipohonderi koji nisu nikada radili , nekoliko stotina raznih sindikata , umirovljenici sa nezarađenim mirovinama….


"Oni su našu mladost potjerali u svijet, dragi prijatelji"…." mi ćemo zaustaviti iseljavanje, dragi prijatelji"…."mi ćemo vratiti našu mladost u Hrvatsku, dragi prijatelji"……."mi ćemo povećati natalitet, dragi prijatelji"……"mi ćemo osigurati svijetlu budućnost našim građanima"…….. tako govoraše mađaron KaraMolko mjesecima. I što smo dobili od tih obećanja:

– nema 1000 Eura za novorođenčad
– nema potpore za zapošljavanje,
– nema potpore za samozapošljavanje,
– nem potpore za usavršavanje,
– nema za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa,
– nema za javne radove", stoji na stranicama HZZ-a.

Izvrsno. Sto politicari manje poticu to ce ekonomiji biti bolje.

Sve te poticaje financiraju uspjesne firme i gradjani koje placaju poreze.

New Report

Close