Slovenski GEN-I nudi Hrvatima jeftiniju struju, prvi mjesec besplatan

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2013. u 12:01
Ilustracija

Hrvatskim kućanstvima i poduzetnicima predstavila se slovenska tvrtka GEN-I, novi igrač na hrvatskom tržištu električnom energijom.

Nakon RWE-a, na hrvatskom se tržištu danas pojavila još jedna kompanija koja će potrošačima nuditi jeftiniju električnu energiju i to prvi mjesec poptuno besplatno za korisnike koji ugovor potpišu do 31.srpnja . Slovenska tvrtka GEN-I do kraja godine planira ponuditi 30 posto jeftiniju struju.

Na slovenskom i drugim tržištima posluju od 2004. godine, a u Hrvatskoj su od 2005. godine otkad su uspjeli od HEP-a preuzeti opskrbu primjerice Grada Zagreba, Grada Rijeke i mnogih drugih gradova. 

Iz kompanije poručuju kako će nuditi  nižu cijenu od drugih dobavljača, te se obvezuju kako cijene neće mijenjati do kraja 2015. godine.  Do kraja 2013. godine tvrtka očekuje 20.000 korisnika u Hrvatskoj, a do kraja 2016. godine planiraju ostvariti 17-postotni tržišni udio.

Komentari (14)
Pogledajte sve

Evo zatrazio za jos dva,a za dva cu morat pocekat jer se izgleda prikljucak vodi na starog vlasnika jer nismo prebacili struju prilikom promjene vlasnistva.Ma sve u svemu ok.
Ali evo jedna od razloga zasto sam se prebacio. Uzmem jedan stan prije 10 godina i ovi sta su bili unutra ne zele izac iz stana. I ja odem u Elektrodalmaciju da iskljuce struju,a oni kazu ne moze mjerilo nije na vama,a stan moj.Da ne duzim uspijem ove izbacit konanco izbacit sudom,a u medjuvremenu im elektrodalmacija iskljuci struju jer nisu platili 8 iljada kuna. Nakon 5 godina sudovanja ja konacno u posjedu stana odem do ED kad sam vidio da je struja iskljucena i kazem ajte mi ukljucite struju sada,ali ovi kazu ne moze dok ne podmirite dug.Koji BTW nije na moje ime niti sam ga ja napravio. ALi ne, sada je taj dug moj jer je stan moj pa je i mjerilo moje. Ok i na kraju ja jos 3 godine ne ukljucim struju prepucavajuci se sa njima i onda nakon skoro 3 godine oni mi posalju upozorenje pred raskid ugovora. Prema njima ponovno ukljucenje bi bilo oko 21000 kuna. I ja na kraju platim 8000 kuna duga i kamate i sve kao ok.Kao ono mi smo si sada dobri svi se radosno smjeskamo ,a ja eto ispao magarcina na kub. Evo samo radi ove anegdote,bahatosti i cistog reketa ove gadljive klike (jer dug je kompletan otisao u zastaru jer je po ZOOu zastara za struju godinu dana) cu prebacit sve na bilo koga samo da s ovim ciganima nemam vise posla.

[/quote]
a negdi sam pročitao da prijelaz iz jednog u drugi ne traje više od 12 sati bez penala i procedure ,jel to točno! u svakom slučaju gibam iz hepa pothitno meni je u tri stana potrošnja oko 1500 kuna a ušparat ću minimalno 400 kuna ,tj 5 000 godišnje a to je lipa lova, skuter naprimjer
[/quote]
To je istina, u našem slučaju je to trajalo jako kratko (unutar 24 sata) i bez ikakvih naknada i procedura. Vidim da je netko napisao ‘a što u slučaju kvara?’ – nema nikakvih problema jer je distribucijski sustav i dalje u nadležnosti HEP-a i kroz mrežarinu ti to ionako papreno platiš. Mrežarina je u pravilu veća od same potrošnje električne energije.

Kad samo čujem o pojeftinjenju struje, već mi je raspoloženje bolje..
Uopće nije važno tko će nam prodavati jeftiniju struju……
Standard će nam porasti……

ma kakvi slovenci, bude njih picmajstor razvalio.

New Report

Close