Slavonska tvrtka svojim radom zadivila čak i Siemensove direktore

Autor: Poslovni.hr , 29. siječanj 2016. u 11:56
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Siemensovi kontrolori bili su oduševljeni radnim i sigurnosnim uvjetima, ali zbog skučenosti prostora prije tri mjeseca tvrtka je kupila i preselila se u znatno veći prostor.

Za Brođanina Mladena Jurasovića kažu da je najuspješniji Siemensov kooperant. Tvrtku Delta elektronika, čija je osnovna djelatnost priprema i instaliranje elektroničkih i električnih uređaja u vlakove i tramvaje, osnovao je krajem devedesetih, a prvi veći posao sklopio je 2012. godine upravo sa Siemensom. Prije toga radno iskustvo godinama je stjecao u Njemačkoj, što mu je pomoglo u pridobivanju povjerenja jedne od najvećih i najuglednijih industrijskih korporacija u svijetu. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, posao je iz Njemačke preselio u Slavonski Brod.

"U poslovanju smo vezani isključivo za Siemens. Kod nas se rade ormari za vlakove i pojedini pultovi koji danas izgledaju kao svemirske letjelice, a sve komponente stižu nam iz Njemačke u rinfuzi", kaže za Večernji list Jurasović.

Uz Delta elektroniku, vlasnik je prije četiri godine osnovao i tvrtku Delta Jurasović. Obje zapošljavaju ukupno 35 radnika, ali uz realizaciju planiranih ugovora do kraja ove godine taj bi se broj mogao povećati na 50. Ispočetka su radili u unajmljenoj hali u krugu tvornice Đuro Đaković.

Siemensovi kontrolori bili su oduševljeni radnim i sigurnosnim uvjetima, ali zbog skučenosti prostora prije tri mjeseca tvrtka je kupila i preselila se u znatno veći prostor u Gospodarskoj zoni u Gornjoj Vrbi koji se proteže na 3.500 kvadrata zatvorenog radnog prostora i 14.000 četvornih metara zemljišta. 

Trenutačno su u pregovorima za izradu ormara za solarne panele, i to ponovno za Siemens, koji ne dopušta da se u prostoru u kojem se rade njihovi proizvodi obavlja ista proizvodnja za druge naručitelje.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

To se zove sweat shop. Profitna margina je tanka kao papir. No eto, barem nije trgovina….

New Report

Close