Servisi za dostavu hrane sve popularniji i kod nas: Dostavlja se sve, od hrane do lijekova

Foot: Marko Lukunic/PIXSELL Foot: Marko Lukunic/PIXSELL

u prvoj godini poslovanja cilj im je 1000 dostavljača i oko 100.000 dostava mjesečno.

Nakon što su iznervirali neke zagrebačke ugostitelje izlistavši ih u svojoj aplikaciji bez njihove privole, Glovo nakon pet mjeseci u Zagrebu zapošljava više od 400 dostavljača, a samo kad je u pitanju hrana, surađuju s više od 100 ugostitelja, od kojih su neki i po prvi puta u ponudi online, piše Večernji list

"Već smo broj jedan i u tom smjeru želimo i nastaviti", kaže Teo Širola, generalni direktor Glovo servisa za Hrvatsku, međunarodne kompanije koja je od start-upa za dostavu na zahtjev osnovanog 2015. u Barceloni u svega nekoliko godina izrasla u kompaniju čija je vrijednost u lanjskoj godini procijenjena na 300 milijuna eura.

S brojkom dnevnih dostava ne izlaze u javnost, objašnjava Širola. No u prvoj godini poslovanja cilj im je 1000 dostavljača i oko 100.000 dostava mjesečno.

“Ti naruči, mi ćemo isporučiti”, slogan je njihove aplikacije, a to u “prijevodu” da će na adresu korisnika isporučit će bilo što što stane u dostavljačku torbu. I to – za razliku od konkurencije koja je uglavnom orijentirana na dostavu hrane – i darove, lijekove, potrepštine iz trgovine, knjige, kavu i kolače, čak i hranu iz McDonald’sa koji je s Glovom, s kojim surađuje i u nekim drugim državama, krenuo u biznis dostave iz tri poslovnice u Zagrebu.

"Dostava je danas najbrže rastući kanal prodaje hrane u restoranskom biznisu i taj će se trend zadržati u narednim godinama. Bilo je logično proširiti uslugu dostavom jer nam omogućava dodatni kanal prodaje i povećanje biznisa. Dosadašnje iskustvo iznimno je pozitivno", odgovaraju iz tog lanca brze hrane, najavljujući dalje širenje dostave.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve