Sa 2,5 eura sitniša za dvije godine napravila kuću, kupila auto i živi u miru

Autor: Poslovni.hr , 15. listopad 2017. u 10:43
Foto: Thinkstock

Novi život je započela na Kupreškoj visoravni zidanjem kuće na temelju stare sušare.

Ne postoje muški i ženski poslovi – Valentina radi sve. Na djedovinu se vratila nakon desetljeća bavljenja novinarstvom, slikarstvom, glumom.

Kako piše N1, prije dvije godine ostala je bez posla i ušteđevinom od oko 10 eura kupila je kartu Banjaluka-Kupres u jednom pravcu. Prvi zarađen novac bio je od branja bobica kleke i to zbog nepoznavanja terena u minskom polju.

"Znam da sam razmišljala – Bože, kada dignem nogu, što će se dogoditi. Hoću li ostati živa ili neću", ispričala je Valentina Duvnjak.

Novi život je započela na Kupreškoj visoravni zidanjem kuće na temelju stare sušare. Iz porušene kuće izvlačila je kamen, ciglu, grede. Ni slutila nije da će znati zidati, klesati, graditi.

"Zadnje cigle kad sam postavljala, pahulje su padale po meni. Ja se popnem na ljestve, majka mi dodaje cigle i malter u maloj kantici od kilogram jer nemoguće je da ja podižem veliku kantu."

Mrkva, cikla, kupus, luk – donose solidne prihode. Povrće proizvodi prirodno, bez bilo kakve kemijske zaštite, na nadmorskoj visini od 1.200 metara, reklamira na društvenim mrežama i dostavlja kupcima.

"Što vrijedi sad i da je ova mrkva dva kilograma ako ona nije zdrava. Što ima veze ako je povrće i sitnije, važno je da je zdravo".

Radni dan počinje prije izlaska sunca. S majkom obrađuje zemlju ručno. Čak i vodu za zalijevanje vrta donose u kantama.

Za životom u gradu ne žali. Tamo je radila nekoliko poslova, bila podstanarka i stalno pod stresom. Ovdje je stigla s oko 2,5 eura sitniša od karte i za dvije godine napravila kuću, kupila auto i živi u miru.

Komentirajte prvi

New Report

Close