RWE Hrvatska ulazi u plinski biznis

Autor: Darko Bičak , 18. ožujak 2015. u 12:25
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Za sada RWE ima predugovore za opskrbu plinom s 50-ak tvrtki, a očekuje se da će godišnja isporuka plina biti na razini od 2,5 milijuna kubnih metara godišnje (oko 25 GWh/g).

Nakon što se etablirao kao najsnažniji alternativni isporučitelj električne energije u našoj zemlji, RWE Hrvatska ulazi i u plinski biznis. Kako je na danas u Zagrebu najavio Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Hrvatska kao i njihove nove tvrtke REW Plin, za sada je planirano da se uđe u opskrbu poslovnih subjekata.

Naime, odlukom Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) je lani na tri godine regulirana cijena plina za kućanstva, a što znači da je ne određuje tržište nego regulator. Miliša ne isključuje da će i prije istaka tog roka RWE ući u opskrbu domaćinstava ukoliko procjeni da mu tržišne okolnosti mogu osigurati profitabilnost. Za sada RWE ima predugovore za opskrbu plinom s 50-ak tvrtki, a očekuje se da će godišnja isporuka plina biti na razini od 2,5 milijuna kubnih metara godišnje (oko 25 GWh/g). Bazično njemačka energetska korporacija RWE u Europi opskrbljuje više od 16 milijuna potrošača električnom energijom, te više od sedam milijuna potrošača plinom.

Komentirajte prvi

New Report

Close