Rusi spremni Agrokoru otpisati pola dugovanja?

Foto: Slavko Midžor / Pixsell Foto: Slavko Midžor / Pixsell

Što će značiti najnovije izjave čelnika Sberbanka u kontekstu izvanredne uprave i predstojećeg procesa restrukturiranja, ostaje vidjeti.

Sberbank, najveća ruska banka i ujedno najveći pojedinačni vjerovnik Agrokora, mogla bi napraviti rezervacije za 50 posto duga tog koncerna banci, najavio je Herman Gref, predsjednik Uprave Sberbanka, novinarima Bloomberga u četvrtak u Moskvi. Njegova izjava iščitava se kao spremnost te banke da otpiše čak polovicu Agrokorova duga po kreditima te banke. Nakon što je i prije mjesec-dva Sberbank Agrokoru interventno odobrio 100 milijuna eura zajma, procjenjuje se da njegova izloženost koncernu Ivice Todorića premašuje 1,3 milijarde eura.

Što će značiti najnovije izjave čelnika Sberbanka u kontekstu izvanredne uprave i predstojećeg procesa restrukturiranja, ostaje vidjeti. A zasad je nepoznanica i dokle se stiglo u pregovorima s tom bankom u vezi s daljnjim sudjelovanjem u osiguravanju dodatne likvidnosti koncernu. Podsjetimo, u prvoj tranši likvidnosne injekcije ona je odbila sudjelovati (pa je ubrizgano 80 umjesto planiranih 150 mil. eura) jer nije udovoljeno njezinu zahtjevu da se i prethodni kredit od 100 mil. eura tretira s prednošću namirenja, odnosno da mu se da status najstarije tražbine.     

Komentari (5)
 • neo
  neo 23:31 20.4.2017.

  Koji stupid naslov koji sve novine prepisuju jedne od drugih…nisam bankar ali svatko tko je imalo pismen u poslovnom svijetu zna da rezervacija ne znači otpis.

 • Pongy
  Pongy 23:23 20.4.2017.

  Nikakvih tu otpisa od Sberbank ne bude, samo jako lijepa zarada!

 • migra
  migra 23:12 20.4.2017.

  to bi moglo značiti da je situacija takva da se tako mora,otpisati pola svih dugova svih banaka i dobavljača ako se želi izvući onih drugih 50%.
  poziv je to i svima involviranima da sljede njihov primjer,da se tako izjasne.
  ako neće a držim izglednijim da neće tada će izvlačenje 50% ostati za večinu neprežaljeni san.
  a dobar dio će nestati kao magla na ljetnom suncu.
  narod smo kamikaza,hazardera i kockara ali i velikih gazda koji su sve to.
  kod takvih je naroda evolucija dodatno skup,bolan,dug proces.
  e moj narode dancerski,sapuničarski,cajkaški…..

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve