Razdjelnici nisu isplativi: Ukida se obveza ugradnje?

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2017. u 10:58
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na predstavljanju su sudjelovali državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić te Kristijan Horvat i Davor Mikulić, stručnjaci s Ekonomskog instituta Zagreb.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike predstavilo je rezultate studije "Ekonomska isplativost korištenja razdjelnika topline u višestambenim zgradama u Republici Hrvatskoj" te je dalo pregled trenutne situacije i rješenja za probleme u sektoru toplinarstva.

Kako piše N1, na predstavljanju su sudjelovali državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić te Kristijan Horvat i Davor Mikulić, stručnjaci s Ekonomskog instituta Zagreb.

Ante Čikotić najavio je i da Zakon o toplinskoj energiji odlazi u povijest te da će se pisati sasvim novi Zakon

Čikotić je na predstavljanju rezultata studije kazao kako razdjelnici u konačnici mogu donijeti uštedu koja ne smije biti zanemarena, ali je dodao kako u ovom obliku nisu isplativi. 

Ugradnja razdjelnika više ne bi trebala biti obvezna, a Ministarstvo zaštite okoliša i energetike ide na niz drugih mjera kako bi donijelo uštede građanima i potpuno će promijeniti zakon koji ih je uveo.

Konačne zaključke predstavit će za dva tjedna, ali je vjerojatno da razdjelnici više neće biti obavezni za ugradnju na način kakav se primjenjivao dosad.

Komentari (6)
Pogledajte sve


Što je s ljudima koji su zakonski morali ugraditi razdjelnike, dobro ih platili, a sada će te ih napraviti i.diotima.

Kad su tzv. građani ovce pitanje da li ih se radi idiotima? Sjećam se kad se partija (mislim hdz) dosjetila povećat zaposlenost uvođenjem obveze zapošljavanja u svaki d.o.o. isto je trajalo dok nas 10 nije reklo neću! I tko su onda bile ovce? Oni koji su se povinovali nebulozi ili mi koji smo se borili protiv gluposti?

ma na koji sve način neće utjerati ovom napaćenom narodu, da sam ja dao novac za tako nešto, osobno ministar bi mi vratio lovu, a njemu ide razdjelnik

Romel, 25.04.2017. u 13:00
Ugradnja razdjelnika više ne bi trebala biti obvezna, a Ministarstvo zaštite okoliša i energetike ide na niz drugih mjera kako bi donijelo uštede građanima i potpuno će promijeniti zakon koji ih je uveo.

Samo naprijed.
Sada ih po novom zakonu treba ukloniti i to građanima naplatiti po istoj tarifi po kojoj su platili i uvođenje te visoke tehnologije . Oni će to rado napraviti za svoj HDZ=SDP .

sad treba onog smrada Vrdoljaka tužiti…treba mu sve oduzeti čak i ledo škrinju

New Report

Close