Puno dobrih stvari počelo je u Jastrebarskom

Autor: Marta Duić , 04. srpanj 2015. u 10:45
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

“Interes poduzetnika za educiranjem se povećao, a upravo to i jest smisao ovog projekta”, kaže Zvonimir Novosel, čelni čovjek Jastrebarskog.

Edukacijsko- konferencijska manifestacija Poslovni uzlet krenula je prije nešto više od godinu dana iz grada Jastrebarskog. Svjesni da poduzetništvo čini samu srž  gospodarstva Zagrebačka županija i grad Jastrebarsko i ove su godine odlučili biti djelom projekta koji za glavni cilj ima promociju poduzetništva te podizanje znanja i kompetencija poduzetnika. 

Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika istaknuo je kako poduzetništvo ima široku društvenu dimenziju, zapošljava 65 posto zaposlenih građana Hrvatske i ostvaruje 50 posto BDP-a.

˝Poslovni uzlet i naše edukacije su snažan alat za podizanje znanja i kompetencija  kako bi bili konkurentniji ne samo u Hrvatskoj, nego i na zahtjevnom europskom tržištu. Bez edukacije i podizanja znanja nećemo moći ostvariti napredak. Ono što poduzetnicima treba jest inovativno promišljanje u kreiranju poslovnih ideja u postizanju konačnog cilja konkurentnosti i uspjeha na tržištu˝, poručio je Mislav Šimatović.

Zvonimir Novosel, gradonačelnik grada koji je prijatelj poduzetnicima, kratkim video uratkom prikazao je uspjehe Jastrebarskog te dokazao kako su uz trud i kontinuirane napore  uspjesi u poboljšanju poslovne klime i poslovnih rezultata itekako mogući.

˝Puno dobrih stvari počelo je u Jastrebarskom, pa i Poslovni uzlet, projekt koji i ove godine podržavamo i na koji smo iznimno ponosni.  Interes poduzetnika za educiranjem se povećao, a upravo to i jest smisao ovog projekta˝, kaže Zvonimir Novosel, čelni čovjek Jastrebarskog.

Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije složio se kako su poduzetnici ove godine prepoznali korist ovog projekta koji radi na dobrobit sviju nas i kako mu je drago da je nakon Velike Gorice ovo druga prilika da poduzetnici Zagrebačke županije imaju šansu pospješiti  svoje poslovanje.

˝Poduzetništvo u Zagrebačkoj županiji je u porastu, ukupna dobit je povećana za 24 posto, smanjen je gubitak za 22,5 posto, i u samom smo vrhu županija po poduzetništvu u Hrvatskoj, odmah nakon onih koje su dugi niz godina na tronu. Doprinosi nas kao županije svakako su potpomogli su tim rezultatima˝, tvrdi Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

Istaknuo je i smanjenje broja nezaposlenih u županiji, rast broja zaposlenih te zaključio kako  je to najbolji pokazatelj da je zagrebačka županija na putu prema samom vrhu najrazvijenijih županija u Hrvatskoj.

˝Bez poduzetnika, njihovih napora naša županija i kvaliteta života i posla u njoj ne bi bila tako visoka i nadam se da ćemo biti još bolji.  Rasprave, pitanja i odgovori koje ćete dobiti na ovoj manifestaciji neka  usmjere i vas i vaše poslovanje kako bi rezultati u budućnosti bili još bolji˝, poručio je Kožić poduzetnicima.

Komentirajte prvi

New Report

Close