Radnici Uljanika danas bi trebali dobiti minimalac, ostatak bi trebali osigurati brodovlasnici

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Na poslodavcu ostaje mogućnost, ako se ne iznađe drugi izvor likvidnosti, podnošenje zahtjeva za još dvije minimalne plaće - za listopad i studeni.

Radnicima Uljanik grupe danas bi trebala biti isplaćena minimalna plaća za rujan. Agencija za osiguranje radničkih tražbina navela je da se radi na isplati plaće za 3.763 radnika u iznosu 9,8 milijuna kuna te da je zasad podnijet zahtjev za isplatu plaće za rujan.

Minimalnu plaću za rujan osigurat će Uprava Uljanika, putem Agencije za osiguranje radničkih tražbina.

Radi se o velikom broju radnika i opsežnoj dokumentaciji koju treba obraditi, ali uložiti će se maksimalni napor da većina plaća bude isplaćena tijekom utorka, navodi Agencija.

Drugi dio, razliku između minimalne i pune plaće, trebali bi osigurati brodovlasnici.

Na poslodavcu ostaje mogućnost, ako se ne iznađe drugi izvor likvidnosti, podnošenje zahtjeva za još dvije minimalne plaće - za listopad i studeni.

Iz Štrajkaškog odbora 3. maja izvijestili su u petak kako su im iz Uprave pulskog Uljanika potvrdili da će radnicima riječkog brodogradilišta idući tjedan biti isplaćene miminalne plaće, a oni se nadaju i skoroj isplati razlike do punog iznosa rujanskih plaća.

Naime, predstavnici Uprave Uljanika i Nadzornog odbora sastali su se u petak s radnicima 3. maja.

Komentari (1)
  • Vortac
    Vortac 9:31 13.11.2018.

    Ti brodovlasnici se čine dosta lakovjerni. Trebalo bi im uputiti zahtjev da osiguraju i otpremnine i penzije za Uljanikovce, a možda i za pokojeg branitelja. A i SDP u Rijeci isto gleda da li će šta kapnuti njima.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve