Rabin Da Don primio J. Reisman: Ona ne negira holokaust!

Autor: Agencija VLM , 30. siječanj 2013. u 09:14
Rabin Kotel Da-Don; Photo: Patrik Macek/Vecernji list

Nijedan rabin na svijetu ne bi u primio u posjet i razgovarao s osobom koja negira holokaust, a dr. Reisman je prvo posjetila sinagogu Bet Israela.

Prva osoba koju je dr. Judith Reisman za svoga posjeta Zagrebu bio je, odmah u utorak ujutro, rabin Židovske vjerske zajednice Bet Israel dr. Kotel Da Don. Na taj je način, u samome startu svoje hrvatske turneje, demantirala glasine da osporava holokaust, jer nijedan židovski rabin na svijetu ne bi primio i razgovorao s osobom koja osporava holokaust i shoa, a osobito ne ortodoksni rabin, kao što je rabin Da Don. Večernji list objavljuje tu informaciju prvi, što baca sasvim novo svjetlo na optužbe da je dr. Reisman negirala strahote holokausta. Štoviše, ona je po dolasku u novi grad postupila kao što bi i većina Židova – posjetila je sinagogu i lokalnog rabina.

– Točno je da je dr. Reisman bila kod mene. Razgovali smo o mnogo tema i rekla mi je kako je ona živjela u Izraelu, a danas u Izraelu žive njezina kćer i unuci – rekao nam je rabin Da Don, koji je dr. Reisman primio upravo zato što je Židovka i što se željela upoznati s radom zajednice Bet Israel i vidjeti sinagogu na Mažuranićevu trgu.

– Što se tiče optužbi za negiranje ili banaliziranje holokausta o tome sam je izričito pitao i ona je to oštro demantirala – rekao nam je rabin Da Don.

Iz krugova bliskih dr. Reisman doznali smo da je njezina cijela obitelj, kako uža tako i šira, stradala u holokaustu (veći dio u samom Auschwitzu).

– Te priče šire oni kojima dr. Reisman predstavlja trn u oku, jer ne može biti protiv holokausta netko tko je u njemu izgubio sve svoje najbliže – kažu nam iz krugova bliskih dr. Reisman.

Komentirajte prvi

New Report

Close