Ptica udarila u zrakoplov CA, morali se vratiti u Zagreb

Foto: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Croatia Airlines ispričava se svim putnicima s leta OU4456 zbog poremećaja u planiranom putovanju, iako je riječ o događaju na koji kompanija nije mogla utjecati", stoji u priopćenju Croatia Airlinesa.

U zrakoplov Croatia Airlinesa na letu Zagreb - Bruxelles udarila je ptica.

"Neposredno nakon polijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa na redovitom letu OU4456 došlo je do bliskog susreta zrakoplova Airbus 319 i ptice, zbog čega je zrakoplov preventivno vraćen natrag u polazišnu zračnu luku.

Riječ je o uobičajenom događaju u civilnom zrakoplovstvu (tzv. bird strike), koji nije utjecao na sigurnost putnika i članova posade, te je zrakoplov sigurno sletio u Zračnu luku Zagreb", priopćili su iz Croatia Airlinesa.

Dodali su da su piloti obučeni i trenirani za primjenu točno propisanih procedura za ovakve situacije. 

"Airbus 319 trenutno je izvan prometa, a putnicima za Bruxelles omogućit će se prvi sljedeći let do njihovog odredišta, ovisno o raspoloživosti zrakoplova u floti tvrtke. Croatia Airlines ispričava se svim putnicima s leta OU4456 zbog poremećaja u planiranom putovanju, iako je riječ o događaju na koji kompanija nije mogla utjecati", stoji u priopćenju Croatia Airlinesa.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve