Projekt od 6 i pol milijuna kuna: Na 6000 m2 novog placa u Dupcu smjestit će se 52 lokala

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2017. u 10:45
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Grad traži izvođača radova na izgradnji tržnice, na kojoj će se prvenstveno prodavati – tekstil.

Na livadi pored okretišta Dubec, na šest tisuća kvadrata smjestit će se 52 lokala tržnice Dubec, koja bi se trebala početi graditi najkasnije početkom sljedeće godine.

Za projekt, kako piše Večernji list, izdvojit će se 6 i pol milijuna kuna, a osim samih prodajnih prostora, sastojat će se i od malog trga, polivalentne plohe namijenjene za koncerte ili neke druge priredbe, igrališta za djecu i terasa za ugostiteljske objekte. Traži se izvođač radova Poluotvoren bit će njezin koncept, objašnjavaju u Gradu, gdje najnoviji gradski plac opisuju kao “samostojeću nadstrešnicu podno koje će biti smješten jednokatni objekt za ugostiteljstvo, prostor nog lima s prijevojima. Središnji prostor tržnice planira se hortikulturno urediti te popločiti kako bi se prostor mogao koristiti i nakon predviđenog rada tržnice.

Također, predviđa se i njegovo opremanje osnovnim elementima urbane opreme – stoji tako u natječaju kojim Grad traži izvođača radova na izgradnji tržnice, na kojoj će se prvenstveno prodavati – tekstil. Jer dio obrtnika koji će u novom objektu na Dupcu otvoriti svoje radnje, oni su koji zasad još rade na tržnici Borongaj. Njihov je premještaj na istok grada, podsjetimo, izglasala Skupština u srpnju prošle godine, a ploha na Borongaju, na kojoj se trenutačno nalaze trebala bi se urediti kako bi se Zagrepčanima olakšao pristup parku Maksimir.

Komentirajte prvi

New Report

Close