Projekt od 43 milijuna eura: U Novom Zagrebu planira se gradnja jednog od najinovativnijih centara u Europi

Autor: Poslovni.hr , 29. studeni 2016. u 09:29
Foto: Borna Filić / Pixsell

Uz postojeće djelatnosti rehabilitacije i proizvodnje, projekt predviđa i sportsku dvoranu za županijska i regionalna natjecanja te edukacijsko-smještajne kapacitete.

Ulaskom u osmo desetljeće, što će obilježiti danas svečanim programom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, URIHO (Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invalidnošću) je ujedno na pragu svog projekta budućnosti. Na 3,3 hektara prostora na Kajzerici u Novom Zagrebu planira se gradnja suvremenog centra za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invalidnošću, jednog od najinovativnijih takve vrste u Europi. Projekt i uvjeti za dobivanje lokacijske dozvole gotovi su, piše Večernji list.

– Vjerujem da bi koncem 2017. mogli početi i prvi zemljani radovi te da bi 2020. centar mogao biti otvoren – kaže ravnatelj Držaić. Tri godine potrebno je za tri faze gradnje. Naime, uz postojeće djelatnosti rehabilitacije i proizvodnje, projekt predviđa i sportsku dvoranu za županijska i regionalna natjecanja te edukacijsko-smještajne kapacitete. Za projekt čija je vrijednost procijenjena na 43 milijuna eura prijavit će se za fondove Europske unije, odakle je moguće financiranje do 80% iznosa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close