Projekt namijenjen poticanju zapošljavanja mladih osoba vrijedan 155 tisuća eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. veljača 2016. u 12:01
Foto: Thinkstock

Edukacija mladih za zanimanja za specifična znanja i vještine financirana je iz Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2007-2013.

Projekt "Bottom-up", vrijedan oko 155 tisuća eura, namijenjen poticanju zapošljavanja visokoobrazovanih, mladih osoba provele su Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje (RRA) te Razvojna agencija Virovitičko-podravske županije (VIDRA) u suradnji s nekoliko partnera. Edukacija mladih za zanimanja za specifična znanja i vještine financirana je iz Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2007-2013.

Projekt "Bottom-up" pokrenut je zato što su Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija među pet županija s najvećim postotkom visokoobrazovanih nezaposlenih mladih osoba, a u njemu su pretežito sudjelovali pravnici i ekonomisti, s obzirom na veliki broj nezaposlenih u tim strukama.

Član Uprave RRA Zvonimir Klobučar rekao je u srijedu kako su se kroz razne radionice više od 40 mladih visokoobrazovnih nezaposlenih osoba educirale za izradu projekata financiranih sredstvima Europske unije (EU), pa će se, nakon dobivanja certifikata, ubuduće moći javljati na natječaje za projekt menadžere, ili slična zanimanja u razvojnim agnecijama ili drugim institucijama, koje provode europske projekte.

Smatra kako bi se obrazovni sustav trebao promijeniti u smislu prepoznavanja novih zanimanja, vezanih za europske projekte te  menadžerskog i IT sektora, koji su kod nas nedostatni, ali se, kroz ovakve projekte, zainteresiranima može omogućiti prekvalifikacija i usavršavanje, što im može pomoći u pronalaženju posla.

Komentari (1)
Pogledajte sve

EU projekti su milodari. I nažalost mnogima jedini izvor prihoda..

New Report

Close