Projekt LNG terminala razvija se prema planu

Projekt je doživio modifikaciju u odnosu na prvotnu zamisao te LNG spremnici neće biti fiksni nego plutajući Projekt je doživio modifikaciju u odnosu na prvotnu zamisao te LNG spremnici neće biti fiksni nego plutajući

Projekt je doživio modifikaciju u odnosu na prvotnu zamisao te LNG spremnici neće biti fiksni nego plutajući.

Nakon što je ovog tjedna ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović najavio da će se LNG terminal na Krku naći u novoj energetskoj strategiji, jučer su i iz same tvrtke LNG Hrvatska potvrdili da se projekt odvija prema planu.

Naime, projekt je doživio modifikaciju u odnosu na prvotnu zamisao te LNG spremnici neće biti fiksni nego plutajući, a što je jeftinije i fleksibilnije za moguće smanjenje ili povećanje kapaciteta terminala. Projekt je u fazi raspisivanja natječaja, a za što je potrebna potvrda Skupštine društva. Dobrović je najavio da će terminal, kapaciteta dvije milijarde kubnih metara plina, na Krku biti završen do kraja 2019. godine. Iz LNG-a Hrvatska su potvrdili da bi projektna dokumentacija kopnenog dijela terminala, a za koji je osigurano 4,9 milijuna eura iz EU fondova, trebao biti završen tijekom ožujka.   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!