Projekt LNG terminala razvija se prema planu

Projekt je doživio modifikaciju u odnosu na prvotnu zamisao te LNG spremnici neće biti fiksni nego plutajući Projekt je doživio modifikaciju u odnosu na prvotnu zamisao te LNG spremnici neće biti fiksni nego plutajući

Projekt je doživio modifikaciju u odnosu na prvotnu zamisao te LNG spremnici neće biti fiksni nego plutajući.

Nakon što je ovog tjedna ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović najavio da će se LNG terminal na Krku naći u novoj energetskoj strategiji, jučer su i iz same tvrtke LNG Hrvatska potvrdili da se projekt odvija prema planu.

Naime, projekt je doživio modifikaciju u odnosu na prvotnu zamisao te LNG spremnici neće biti fiksni nego plutajući, a što je jeftinije i fleksibilnije za moguće smanjenje ili povećanje kapaciteta terminala. Projekt je u fazi raspisivanja natječaja, a za što je potrebna potvrda Skupštine društva. Dobrović je najavio da će terminal, kapaciteta dvije milijarde kubnih metara plina, na Krku biti završen do kraja 2019. godine. Iz LNG-a Hrvatska su potvrdili da bi projektna dokumentacija kopnenog dijela terminala, a za koji je osigurano 4,9 milijuna eura iz EU fondova, trebao biti završen tijekom ožujka.   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve