Apel trgovcima: "Ne prodajite više krumpir na akciji"

U Belici se proizvede najviše krumpira, Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell U Belici se proizvede najviše krumpira, Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Spremni su, kaže, i na prosvjede pred trgovačkim centrima jer će daljnje spuštanje cijene dovesti do blokade velika broja poljoprivrednih gospodarstava.

Prodaja uvoznog krumpira po akcijskim cijenama u trgovačkim lancima mora prestati! Trgovci nam time ruše cijenu koja je već pala na 1,60 kn/kg, ističe Damir Mesarić, poljoprivrednik iz Belice, član Upravnog odbora Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira.

Spremni su, kaže, i na prosvjede pred trgovačkim centrima jer će daljnje spuštanje cijene dovesti do blokade velika broja poljoprivrednih gospodarstava koja se još nisu oporavila od lanjskog šoka, kad je zbog sankcija Rusiji cijena pala na samo 30 lipa. “Molili su nas tada da krumpir damo po što nižoj cijeni, pa su brojni proizvođači završili u blokadama. Ponovi li se isti scenarij, slijede ovrhe i propast”, ogorčen je Mesarić.

Udruga o svojim problemima sažela u dopis upućen Ministarstvu poljoprivrede, AZTN-u i trgovačkim centrima.“Proizvođači su u dugovima, blokadama i besparici, pa su prisiljeni prodavati krumpir što prijea. Krumpira neće biti dovoljno za cijelu godinu”, tvrde pitajući se kome je u interesu da propadaju obiteljska gospodarstva stvarana generacijama.     

Komentari (4)
 • fantom
  fantom 10:23 13.8.2015.

  koc


  Šta to znači PRODAJITE??? Da li je to neka nova riječ??? Od kuda je dotični novinar?

  Čisti 100% homo hrvaticus balcanicus, ispuzao od ispod kamena pocetkom '90.ih i dolaskom na vlast ratnog zlocinca i veleizdajnika Franza.

 • miami
  miami 19:41 12.8.2015.

  Bosanac, valjda….

  KOd nas 1 kila krumpira - 1.5 kn.

 • koc
  koc 0:22 12.8.2015.

  Šta to znači PRODAJITE??? Da li je to neka nova riječ??? Od kuda je dotični novinar?

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve