Proglašena najmoćnija žena hrvatskog biznisa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. prosinac 2018. u 15:23
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Upravljačka moć tvrtki kojima upravljaju žene ili su im u nadzornim odborima je 41,5 milijardi eura

Predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević u četvrtak je proglašena najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa, na 8. međunarodnoj konferenciji „Žene u biznisu” u organizaciji poslovnog tjednika Lider.

Na konferenciji je proglašeno je 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, a među najmoćnijih 10 su i članica Uprave Energia naturalisa Sabina Škrtić, predsjednica Uprave Zagrebačkog HoldingaAna Stojić Deban, članica Upravnog vijeća Europske udruge javnih banaka Tamara Perko i zamjenica predsjednika Nadzornog odbora Atlantic grupe Lada Tedeschi Fiorio.

Na šestom mjestu je predsjednica Uprave Euroherca Ivana Bratanić, potom generalna direktorica Philip Morrisa Anita Letica, pa predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja, šefica Siemensa za Hrvatsku i Sloveniju Medeja Lončar te direktorica poslovne jedinice Coca-Cola HBC Adria Ruža Tomić Fontana.

Glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović rekao je kako je 2017. u odnosu na 2016. godinu, upravljačka moć 300 najmoćnijih žena u Hrvatskoj porasla za 15 posto.

Upravljačka moć tvrtki kojima upravljaju žene ili su im u nadzornim odborima je 41,5 milijardi eura je, dodao je, našalivši se da je to moguće povezati sa stopom rasta od tri posto te zaključiti da, što žene imaju veću upravljačku moć, to je rast bruto domaćeg proizvoda veći, staloženiji i održiviji.

„Sa sve više žena koje su na vodećim položajima u politici i biznisu, možemo uvelike promijeniti percepciju o sposobnostima ženskih vođa”, rekla je zamjenica veleposlanika Finske u Hrvatskoj Virpi Turunen.

Istaknula je kako je Finska, zemlja partner 8. konferencije „Žene u biznisu”, jedna od najmanje korumpiranih zemalja u svijetu, dodavši kako postoji jasna poveznica između prominentnog predstavljanja žena na vodećim pozicijama i manje korupcije

„Drugim riječima, radeći na ravnopravnosti spolova doprinosi se rješavanju problema korupcije i dobro poznatih štetnih posljedica koje korupcija ima na demokratski sustav”, rekla je Turunen.

Komentirajte prvi

New Report

Close