Produžuje se rok za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima

Autor: Božica Babić , 11. veljača 2016. u 16:30
Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Ugovorom o pristupanju RH u EU određeno je da će se u trećoj godini članstva preispitati prijelazne mjere o prodaji poljoprivrednog zemljišta strancima. Hrvatska može ovu prodaju odgađati maksimalno sedam godina od ulaska u EU.

Produžuje se rok za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima budući da se za takvo što u Hrvatskoj još nisu stvorili uvjeti, kazao je ministar poljoprivrede Davor Romić članovima Odbora za poljoprivredu u Saboru navodeći kako je tu odluku već poslao u Bruxelles.

Naime, Ugovorom o pristupanju RH u EU određeno je da će se u trećoj godini članstva preispitati prijelazne mjere o prodaji poljoprivrednog zemljišta strancima. Hrvatska može ovu prodaju odgađati maksimalno sedam godina od ulaska u EU.

Romić je potvrdio da je inspekcija EK u ponedjeljak započela nadzor provedbe programa ruralnog razvoja. Iako se radi o redovnom nadzoru zatražili su, iznio je ministar, i neke projekte s 'imenom i prezimenom." Romić ipak nije otkrio jesu li revizori EK tražili odluke o dodjeli visokih potpora od 5 milijuna eura iz ruralnog programa velikim tvrtkama sto je uzrokovalo golemo nezadovoljstvo među poljoprivrednicima. Samo je kazao da će očitovanje EK imati u petak.

Komentirajte prvi

New Report

Close