Predstavljanje mjere za poticanje zapošljavanja mladih

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2015. u 11:50
Foto: http://www.vusz.hr

U velikoj županijskog vijećnici u Vinkovcima Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Hrvatskom gospodarskom komorom je poslodavcima i nezaposlenima s područja Vukovarsko-srijemske županije predstavilo mjere za poticanje zapošljavanja mladih.

U velikoj županijskog vijećnici u Vinkovcima Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Hrvatskom gospodarskom komorom je  poslodavcima i nezaposlenima s područja Vukovarsko-srijemske županije predstavilo mjere za poticanje zapošljavanja mladih.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić je sa suradnicima, nazočnim poslodavcima i nezaposlenim osobama predstavio novosti povezane s mjerama aktivne politike zapošljavanja koje se provode u sklopu Garancije za mlade, informacije o fiskalnim olakšicama koje poslodavci mogu koristiti pri zapošljavanju mladih osoba, te je predstavljena i nova internetska stranica „Garancije za mlade“. Ova će stranica predstavljati središnji informativni portal na kojem će poslodavci i mlade osobe moći brzo pristupiti svim informacijama vezanim uz mogućnostima uključivanja u obrazovanje, rad i zapošljavanje, kao i informacije o ostalim mogućnostima podrške koja im je dostupna prilikom odabira karijere ili ulaska na tržište rada.

Na predstavljanju nove mjere bio je i zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba. „Naši gradovi i općine ostaju pusti, mladi sve više iseljavaju. Nadam se da će to netko prepoznati, te kako sutra Hrvatska neće biti obećana zemlja u kojoj nema ljudi. Nadam se kako će i ova mjera ili bilo koja druga poboljšati tu situaciju koja je izuzetno teška, moglo bi se reći katastrofalna“, izjavio je zamjenik Cirba.

Komentirajte prvi

New Report

Close