Porezna ne zna koliko joj duguju taksisti

Autor: Suzana Varošanec , 16. rujan 2014. u 22:00
Boljke su neizdavanje računa i nelegalna djelatnost/J. Galoić/PIXSELL

Inspektori u 32 posto nadzora otkrili nepravilnosti u taksi prijevozu.

Neizdavanje računa i nelegalno obavljanje taksi prijevoza najčešće su  nepravilnosti u toj branši koje su na kraju turističke sezone registirali ovlašteni inspektori Ministarstva financija – Porezne uprave.

Najviše je kršenja bilo u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Dubrovniku. Žrtve po džepu morali su biti i turisti: u više od 490 nadzora otkriveno je više od 150 nepravilnosti, što čini 32 posto obavljenih nadzora. Da su rezultati prilično loši za stanje u toj branši, potvrđuje se i u zaključku Porezne uprave da postoji veliki broj onih koji unose nered na tome tržištu jer nelegalno konkuriraju poreznim obveznicima koji zakonito plaćaju obveze. Time je Porezna, po svemu sudeći ne slučajno, otvorila vruću temu za koju je i sama zainteresirana.

Naime, upućeni izvori iz te branše kažu da postoje golemi dugovi ne tako maloga broja taksi obrtnika prema državnom proračunu. Signal bi mogli biti i prvi stečajevi obrtnika vlasnika taksi službe. Takav je slučaj ovih dana zabilježen na Trgovačkom sudu u Zagrebu, uz trošak na teret Fonda za pokriće troškova stečajnog postupka. S druge strane, točan saldo dugova nije moguće doznati jer Porezna dugove subjekata ne prati po branšama. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

kada su onom makedoncu oprostili 300 m Kn onda je sda na djelu sakupljanje za novu predstečajnu.
Tako prolaze drugovi lojalni partiji.

New Report

Close