Policijskim službenicima stigla rješenja o manjim plaćama

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2016. u 15:20
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Policijske službenike čije su plaće umanjene naročito smeta što je ukupan iznos umanjenja za čak 25 posto veći od iznosa potrebnih sredstava za povećanje plaća njihovih kolega te se s pravom pitaju nisu li “škare” kojim su im plaće “odrezane” mogle biti malo preciznije.

Policijski službenici iz čijih se plaća financira povećanje plaća njihovih kolega s najnižim koeficijentima ovih su dana počeli dobivati rješenja o plaći po kojima im se umanjena plaća obračunava od 1. svibnja 2016. godine.

Ovu „reformsku" čestitku dobilo je 6147 policijskih službenika kojima je za dva do četiri posto smanjen dodatak za specifičnost policijske službe, tj. za opasnost i odgovornost, kako bi se mogla namaknuti sredstva za ispunjenje obećanja ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića o izjednačavanju koeficijenata 5911 policijskih službenika s koeficijentima zaposlenika u carini i pravosudnoj policiji, objavili su iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. 

Ovakvo „solomonsko" rješenje izazvalo je veliko negodovanje službenika čije se plaće umanjuju, koji svoj posao obavljaju jednako savjesno i odgovorno kao i njihovi kolege čije se plaće povećavaju, a posebice stoga što je iznos umanjenja plaća tri milijuna kuna veći od mase sredstava koja je potrebna za povećanje plaća.

Naime, povećanje plaća policijskih službenika do kraja godine iznosit će 9.250.713 kuna, dok će masa sredstava ušteđena smanjenjem plaća iznositi 12.260.895 kuna te se službenici s pravom pitaju nije li se smanjenje plaća, ako je već do njega moralo doći na takav način, moglo provesti na način da iznos umanjenja plaća odgovara iznosu potrebnom za podmirenje povećanja plaća, a ne da je gotovo 25 posto veći od potrebnih sredstava. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bojim se da pretjeruju .
Sa tako jadnim plaćam u službi će ostati samo nesposobni da se zaposle negdje druge.
” Kurvi moraš platiti , a ako nećeš najčešće platiš i kurvi i doktoru.”

New Report

Close