Policija zbog novog slučaja građane opet poziva na oprez

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni i da prije nego nekom uplate novac, provjere njegov identitet.

Porečka je policija zaprimila prijavu 74-godišnje žene da je prevarena za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Naime, žena je 24. listopada na društvenoj mreži stupila u kontakt s nepoznatom osobom, koja ju je nagovorila da joj pošalje novac kako bi za nju mogla kupovati kripto valutu bitcoin. Budući da transakcije nisu uspjele, nepoznata osoba nagovorila je 74-godišnjakinju da ode u Zagreb te da na uređaju u trgovačkom centru uplati novac, što je žena u nekoliko navrata učinila. Kako je nepoznata osoba i dalje tražila od 74-godišnjakinje uplate, a žena nije znala gdje je završio novac koji je uplatila, shvatila je da je prevarena te je događaj odlučila prijaviti policiji.

'Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni i da prije nego nekom uplate novac, provjere njegov identitet. Također savjetujemo da o navedenom upozore i starije članove svojih obitelji, s obzirom na to da starije osobe, zbog odmakle životne dobi, češće postaju žrtve različitih prijevara.'., poručili su iz PU istarske.

Komentari (2)
  • renči
    renči 14:59 12.11.2019.

    Posebno je zanimljivo sto se to dogadja nakon sto osoba trece zivorne dobi sudjeluje u kupoprodaji nekretnina.

  • renči
    renči 14:56 12.11.2019.

    Zanimljivo je da se prevare osoba treće životne dobi dogadjaju i na preusmjerenim fiksnim telefonima HT a. Kada osoba trece zivotne dobi poziva sa svog HT fiksnog telefona osobu od povjerenja, a kako je telefon HT preusmjeren, javlja se netko drugi koji uvjerava osobu trece zivotne dobi da je ta osoba ( sestra, brat, kcer, sin ) koju zove u zivotnoj ugrozi ili u bolnici. Niti HT niti policija rome jos nije stala na kraj.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!