Policija kreće u poseban nadzor tijekom vikenda: Ne radite ove tri stvari

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Akcije se provode zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu, kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu.

Tijekom vikenda, od petka 24. kolovoza, do ponedjeljka 27. kolovoza na području Policijske uprave zagrebačke provest će se Akcije Alkohol i droge i Brzina. Akcije se provode zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu, kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Komentari (4)
 • Romel
  Romel 15:41 24.8.2018.

  od petka 24. kolovoza, do ponedjeljka 27. kolovoza na području Policijske uprave zagrebačke provest će se Akcije Alkohol i droge i Brzina

  Jadna mladež .
  Tri dana bez alkohola ,droge,divljanja ,telefoniranja u vožnji ,možda i bez narodnjaka.

 • purCo
  purCo 12:24 24.8.2018.

  negdje sam pročitao “ malima skidaju glavu, a velikima kapu”
  “šahovnica” je je puna piuna, lovaca, konja i kraljeva

 • Oly1
  Oly1 12:15 24.8.2018.

  Tijekom vikenda ne radite ove tri stvari, inače možete…

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!