Poduzetnicima od 2.500 do 10.000 kuna za zapošljavanje građana s biroa

Autor: Agencija VLM , 08. ožujak 2016. u 16:17
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL AUTOR

Projekt će zaživjeti 4. travnja, a odnosi se na male i srednje poduzetnike te OPG-ove.

Kako bi potaknuo zapošljavanje, Grad Đakovo isplaćivat će potpore poduzetnicima ako na radno mjesto dovedu nezaposlenu osobu.

Za zapošljavanje građana koji su na birou od 12 do 24 mjeseca, isplatit će im 2.500 kuna po osobi, za one sa "stažom" na birou od 24 do 36 mjeseci uplatit će 4.000 kuna. Šest tisuća kuna iznosi potpora za one koji su bez posla tri do četiri godine, 8.000 kuna za one koji su nezaposleni četiri do pet godina.

Najviše, 10.000 kuna doseže poticaj za zapošljavanje građana koji su više od pet godina bez radnog mjesta. Projekt će zaživjeti 4. travnja, a odnosi se na male i srednje poduzetnike te OPG-ove. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

***jgalt, poticaje za zapošljavanje su platili državljani Austrije, Nizozemske, Njemačke i ostalih zemalja EU… iz našeg proračuna se daje kinta jedino za zaposlene po burzama i njihove troškove… sad kad je EU najavila drastično povećanje sredstava koje će nam dati za poticanje zapošljavanja, sad su se naši sjetili te poticaje smanjiti 10 puta… gdje će završiti razlika?

Sve te poticaje je netko prethodno morao platiti, a to je ona ista grupa nameta i poreza koja otežava tj. zaustavlja otvaranje novih firmi i zapošljavanje u prvom redu! Sve uhljebe kontrolirano raspustiti u dva mandata, paralelno drastično srezati porez i to na jednoznamenkastu cifru, ukinuti sve parafiskalne namete, tobožnje olakšice, subvencije i bilo kakve druge rezultate državne intervencije u ekonomske tokove i vrlo brzo bi postali zemlja u kojoj bi se tražio i običan i kvalificirani radnik više. Ali taj film u našoj tradicionalno socijalističkoj žabokrečini prepunoj uhljeba, političara i interesnih skupina nebumo gledali.

***ili u prijevodu poticaje za zapošljavanje su srezali 10 puta…dosad si mogao dobiti od 25 000 do 50 000 kuna poticaja po radniku s burze, ovisi o njegovoj stručnoj spremi… ovih 2 500 do 4000 kuna će Hrvatsku pretvoriti u pravog azijskog tigra

Za zapošljavanje građana koji su na birou od 12 do 24 mjeseca, isplatit će im 2.500 kuna po osobi, za one sa “stažom” na birou od 24 do 36 mjeseci uplatit će 4.000 kuna.

Sa takom velikom lovom po osobi zapošljavati će samo “poduzetnici” iz bolnice Vrapče.

New Report

Close