Podno Biokova niče novi luksuzni kompleks: Goste će dočekati balkoni s bazenima

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2016. u 10:58
Foto: Thinkstock

110 luksuznih apartmana opremljeno je i uređeno po najsuvremenijim traženjima zahtjevnih skandinavskih gostiju, jer će oni činiti najveći dio naših gostiju idućih godina

Nakon točno 30 godina otkada je posljednji novi hotel izgrađen u Makarskoj, ovih dana završne obrise dobiva potpuno novi hotelski kompleks "Romana" koji bi već idućeg vikenda trebao primiti prve goste. Investitor je hrvatska tvrtka "Romana" d.o.o., a strateški partneri su im skandinavska agencija "Apollo" i REWE grupa.

Iako na području Biloševca, na šumovitom i atraktivnom makarskom priobalju na domak centra grada, samo tjedan dana prije dolaska prve grupe Skandinavaca koji će popuniti novih 110 apartmana apart-hotela, još puno toga izgleda kao na gradilištu, direktor turističkog kompleksa Ivan Gujinović uvjerava nas kako će sve biti spremno kada gosti stignu.

Najvažniji dio prve faze investicije jest apart-hotel koji je u cijelosti završen, a moći će primiti oko 350 gostiju. To je zapravo depandansa budućeg hotelskog kompleksa. Ukupna vrijednost uloženog u cijeli kompleks bit će oko 50 milijuna eura. Druga faza bit će gradnja hotela s četiri zvjezdice i oko 250 soba čija gradnja će početi najesen i nadamo se da će biti u funkciji iduće godine, piše Slobodna Dalmacija.

Ovih 110 luksuznih apartmana opremljeno je i uređeno po najsuvremenijim traženjima zahtjevnih skandinavskih gostiju, jer će oni činiti najveći dio naših gostiju idućih godina – rekao je Ivo Gujinović, direktor "Romane".

Naime, gotovo cjelokupni kapacitet apart-hotela u zakup je uzela skandinavska agencija "Apollo" i upravo od "Romane" žele napraviti svoj prvi obiteljski turistički kompleks u svijetu pod brendom "Apollo Mondo". Radi se o koncepciji obiteljskog odmora u kojemu su roditeljima na odmoru na raspolaganju dječji vrtići, igraonice, škole plivanja, plesa, zabave i animacije za djecu.

Kaskadni objekt koji se stepenasto spušta prema moru u Makarskoj obložen je bijelim kamenom, a apartmani u njemu veličine su od 30 do stotinu metara četvornih. Ono što ih čini bitno drukčijima od svih ostalih smještajnih kapaciteta na Makarskom primorju jesu vlastiti bazeni na terasama. Tako apart-hotel "Romana" ima tri velika bazena i čak 13 malih privatnih bazena na balkonima apartmana koji predstavljaju depandansu budućeg hotelskog kompleksa.

Zapošljavaju 120 ljudi

Planirali smo ranije završiti sve predviđeno, ali uvijek se nađe neki problem zbog kojega se stvari oduže. Goste koje smo željeli primiti ovog vikenda smjestili smo u druge makarske hotele i tu nije bilo nikakvih problema, niti se tko žalio. Radi se o gostima visoke kupovne moći, a mogu birati uslugu samo noćenja ili pansiona s obrocima. U punoj sezoni turistički kompleks će zapošljavati oko 120 ljudi koje smo počeli tražiti kada su prvi bageri počeli kopati na gradilištu. Ali zadovoljni smo odabirom osoblja koje je prošlo posebnu obuku i treninge – kaže nam Gujinović.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close