Počeli pregovori sindikata u zdravstvu i ministra Ostojića

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. srpanj 2013. u 12:15
Rajko Ostojić; Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Pregovori vodstava triju sindikata u zdravstvu i ministra zdravlja Rajka Ostojića o novom kolektivnom ugvoru započeli su prijepodne u Ministarstvu zdravlja.

Pregovori vodstava triju sindikata u zdravstvu i ministra zdravlja Rajka Ostojića o novom kolektivnom ugvoru započeli su prijepodne u Ministarstvu zdravlja.

U pregovorima sudjeluju Hrvatski liječnički sindikat kojega vodi Ivica Babić, Hrvatski sindikat medicinskih sestara i tehničara pod predsjedanjem Anice Prašnjak te Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi na čelu sa Spomenkom Avberšek.

Prije početka razgovora Ivica Babić je novinarima izjavio da 70 posto liječnika specijalista danas povlači svoju suglasnost za prekovremeni rad, upozorivši kako će se taj broj povratkom liječnika s godišnjih odmora povećati i na 80 posto. Naglasio je kako će ta odluka liječnika specijalista na snagu stupiti za mjesec dana.

"To je dio širokih akcija sindikata koje će završiti štrajkom ako ne dođe do dogovora sa Ministarstvom zdravlja", poručio je Babić, istaknuvši da će, dođe li do općeg štrajka zdravstvenih djelatnika, deblji kraj izvući građani.

Spomenka Avberšek izjavila je pak kako ima povjerenja u svoje sindikalne kolege te izrazila nadu da će se ovi pregovori voditi za kolektivni ugovor koji će biti kolektivni ugovor svih radnika u zdravstvu.

Anica Prašnjak je rekla da sindikati u pregovore ulaze s dobrom vjerom, te očekuje pozitivne pomake budući da je poziv za pregovore stigao iz Ministarstva zdravlja.

Komentirajte prvi

New Report

Close