Plinacro ‘zapečatio’ posao od 640.000 eura

Autor: Poslovni dnevnik , 30. kolovoz 2019. u 13:23
Plinacro je dosad iz CEF fonda 'povukao' ukupno 24 milijuna eura

Europski novac za cyber sigurnost.

Hrvatski operator plinskog transportnog sustava Plinacro službeno je, potpisom ugovora s Izvršnom agencijom za inovacije i mreže (INEA), dobio 614.000,00 eura bespovratnih sredstava iz EU fonda CEF Telekom za tri projekta kibernetičke sigurnosti.

Ovaj je iznos tvrtki početkom travnja odobrila Europska komisija, a cilj je povećanje kibernetičke sigurnosti korporativne informatičke mrežne infrastrukture te informacijskih sustava za pružanje Plinacroovih usluga kao operatora transportnog sustava.

Tvrtka je već ranije povlačila sredstva iz CEF Fonda, a ukupno su dosad pribavili čak 24 milijuna eura bespovratnih sredstava.

Utjecali su na to direktiva Europskog parlamenta i Vijeće EU o mjerama za visoku zajedničku razinu sigurnosti mrežnih i informacijskih sustava (NIS Direktiva), temeljem koje je Plinacro postao obveznik provedbe niza mjera i aktivnosti kroz realizaciju navedena tri projekta, ističe se u priopćenju.

Ministarstvo zaštite okoliša, temeljem Zakona  o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga, na Plinacro gleda kao na operatora ključne usluge transporta plina.

Komentirajte prvi

New Report

Close