Plenković: Proračun je kvalitetan, racionalan i održiv

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. prosinac 2016. u 13:30
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Naveo je kako su prvi put nakon pet godina povećana sredstva za Oružane snage.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirajući u subotu u Saboru kritike na prijedlog Državnog proračuna za 2017. rekao je da će proračun biti održiv, da je kvalitetan i racionalan, da odražava dobre trendove u 2016. i ide za smanjenjem deficita, koji će biti niži od ovogodišnjeg.

Pokazali smo vrlo trezvenu i racionalnu politiku po svim resorima, uvažavajući poreznu reformu, makroekonomske pokazatelje i naše okruženje i očekujemo da proračuin ispuni političke ciljeve iz Vladinog programa kada je riječ o ciljevima u demografskoj politici, gospodarstvu, poduzetništvu, obrtu. Treba ga gledati u paketu s usvojenom poreznom reformom i prema određenim ciljevima za koje smo smatrali da su bitni, rekao je premijer u izjavi novinarima nakon predstavljanja proračuna. 

Naveo je kako su prvi put nakon pet godina povećana sredstva za Oružane snage. NATO traži dva posto, a mi smo sada na 1,23 posto BDP-a; poslali smo jasnu poruku da želimo investirati u kvalitetu uvjeta života i rada, hrvatskih vojnika, dočasnika i časnika, rekao je.

Poslali smo jasnu poruku hrvatskim braniteljima, ali tu su i ostali aspekti, rekao je i naveo zaposlenike u državnim i javnim službama, umirovljenike, kompenzacijske mjere, decentralizirana sredstva pomoći jedinicama lokalne samouprave. Proračun je usmjeren na ravnomjeran regionalni razvoj Hrvatske u cjelini i poljoprivrede i ruralnog razvoja, svi ministri imaju jasne naloge na koji način trebaju raditi, istaknuo je premijer.

Najavio je za 19. prosinca sastanak sa svim županima i dodao kako u čitavom mandatu žele zajednički pratiti prioritete na županijskoj razini s onim što radi središnja vlast i vrijednost koju možemo dobiti povlačenjem sredstava iz Europske unije.

Smatramo da ćemo na prihodovnoj strani imati odgovarajuća  sredstva, a na rashodovnoj strani biti racionalni i servisirati međunarodne obveze, kazao je premijer.

Prema tome, nema ni jedne slabe točke koju u ovom trenutku vidim i želim reći da je proračun racionalan i kvalitetan, nije opušten, neoprezan ni pretjeran, rađen je u kontekstu ukupnih makroekonomskih kretanja, našeg okruženja i realne situacije, poručio je Plenković u izjavi novinarima.

Komentari (17)
Pogledajte sve

treba u škole uvesti dodatni predmet, uhljebmatematiku, da bi svi mogli razumjeti proračunske stavke


” do-kad-cemo-biti-krava-muzara-partizanima

pogledajte-puste-milijune-koje-im-dajemo ”

“Dok se u Hrvatskoj Vladi donose novi proračuni za 2017. godinu, dok se u tišini hrvatskom narodu u cjelini zakidaju prava, smanjuju plaće, dok hrvatski narod odlazi u tuđinu, dok se hrvatski branitelji ubijaju i umiru, jedna grupa vječno „povlaštenih“ uživa u povlasticama i blagodati kojima nema kraja.”

“Osim prava na „partizanske mirovine“ ….Zakona o obvezama federacije za mirovine boraca NOR-a, osim niza antifašističkih Udruga koje „projektima“ isisavaju Državni proračun RH na temelju Zakona o financiranju nevladinih udruga, možda najveća tajna Hrvatskih vlasti prema vlastitom narodu krije se u:
Izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstva i drugih središnjih tijela državne uprave (NN 150/2011)”

“U tim izmjenama projugoslavenska SDP-ova Vlada, uz potporu raznoraznih antifašističkih udruga, partizane i sudionike drugog svjetskog rata sa Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi premješta na trošak i proračun Ministarstva hrvatskih branitelja.”

Bivši ministar branitelja Fred Matić :

“dvije trećine proračuna Ministarstva hrvatskih branitelja tereteći hrvatsku braniteljsku i stradalničku populaciju, ustvari odlazi na partizane te stradalnike i sudionike Drugog svjetskog rata.”

DO KAD ĆEMO BITI ‘KRAVA MUZARA’ PARTIZANIMA? Pogledajte puste milijune koje im dajemo!


Nemogu vjerovati .

Isti su kao i oni iz Kukuriku koalicije i kao što su bili njihovi predci od 45..

Nastavljaju trošiti nezarađeno i zaduživati našu djecu , unuke i praunuke…

***fala Bogu da si konačno skužio da su isti… glume lijeve i desne, a ista ekipa, ko fol demokratski liberali, a čisti nacisti… na telki ih lako raspoznaješ jer svi govore s naglaskom na prvom slogu, spikeri, političari… sve imenice ženskog roda pretvaraju u muški rod poput posjeta-posjet, planeta-planet, sekunda-sekund(to u množini koriste), uvode begiš sleng u hrvatski jezik primjer ti je riječ poenta… pjesmu Dalmacijo nitko na planeti nemre otpjevati s tim naglaskom…a svi govore hrvatski s tim begiš naglaskom na prvom slogu jer idu zajedno na seminare i treninge kak pr.cat narod, uništit državu, obitelj i čovjeka…takvim jezikom im pričaju učitelji na tim seminarima…malo si prati dhmz vremensku prognozu na htv-u, svaki tjedan uzmu jednu hrvatsku riječ i iskrive naglasak pa počnu naglašavat na prvom slogu, onda to preuzme nova pa rtl, pa idući tjedan opet nova riječ za nagrditi…bojim se jedino kad narodu pukne film, odavde do Crnog mora će biti takvo krvoproliće kakvo svijet možda nikad nije vidio

Je,g. Plenković, sve je savršeno.

New Report

Close