Pavić: Prije slanja u Sabor moguće izmjene

Autor: Jadranka Dozan , 24. rujan 2018. u 22:00
'Iznijeli smo određeni kompromisni prijedlog'/D. U. /PIXSELL

Ministar četiri sata sa sindikatima koji su dali svoj prijedlog mirovinske reforme.

Vlada je spremna izaći s kompromisnim prijedlogom reforme mirovinskog sustava, a o svemu će se nastaviti razgovori, poručio je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić nakon sastanka sa sindikalnim čelnicima u ponedjeljak.

Sindikalna strana iznijela je prijedlog koji mijenja koncept odlaska u mirovinu sa 67 godina i prijevremenih umirovljenja, kaže ministar.

Iako se to očito kosi s onim što je Vladin tim jučer iznio kao kompromis, Pavić je sastankom zadovoljan. Sindikati su ovaj put ostali za stolom čak četiri sata, dok su ga prošli tjedan napustili za 50-ak minuta uz najavu prosvjeda. Prosvjedi su još otvorena opcija, ali sindikalci su zadovoljni što su dobili prigodu iznijeti argumente zašto im nisu prihvatljivi dijelovi najavljene reforme.

"Nisu se zalupila vrata kao prošli ponedjeljak, rekao je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata. Ministar će o njihovim stavovima izvijestiti Vladu. Mladen Novosel iz SSSH za srijedu je najavio detaljnije stavove sindikata koji "imaju minimume ispod kojih se nema o čemu razgovarati".

U javnu raspravu Vlada će uputiti sadašnji prijedlog reforme, a moguće izmjene ugradile bi se u zakonski prijedlog do njegova slanja u Sabor. 

Komentirajte prvi

New Report

Close