‘Pa tko ne bi bio šef HTZ-a? Zarađivat će više od mene’

Autor: Radmila Kovačević/VL , 10. ožujak 2017. u 14:21
Gari Cappelli/Robert Anić/PIXSELL

Natječaj za koji dan, imenovanje se planira najkasnije do ljeta, a kandidirat će se 10-ak jakih imena.

Natječaj za novog direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice bit će raspisan za koji dan, a taj posao bi od direktora u ostavci Ratomira Ivičića novi čovjek trebao preuzeti najkasnije do ljeta.

Turistički kuloari naveliko nagađaju tko će preuzeti nacionalnu promidžbenu organizaciju s budžetom od 270 milijuna kuna, a ministar Gari Cappelii tvrdi da se ime ni približno ne zna.  "Sretan sam da se čak desetak jakih imena u turizmu, koliko čujem, namjerava javiti na natječaj. I to od Dubrovnika, preko kontinenta, do Istre. Pred novim direktorom je velik izazov da ostane zapamćen kao osoba koja je napravila velik iskorak za našu promociju.

Glavni ured HTZ-a mora postati prevenstveno agencija za promociju. Zagrebačka turistička zajednica i Advent odličan su primjer koliko se može napraviti u promociji i bez angažmana globalnih PR agencija", kazao je Cappelli, aludirajući na činjenicu da je Glavni ured HTZ-a dosad angažirao globalne PR-ovce. Cappelli smatra da je i plaća prvog čovjeka Hrvatske turističke zajednice više nego adekvatna."Koliko znam, direktor Glavnog ureda HTZ-a zarađuje oko 20.000 kuna. Dakle, više nego ministar – moja je plaća oko 17.500 kuna", veli Cappelli, koji je inicirao izmjene pravilnika za izbor direktora turističkih zajednica.

"Smatram da će moći kvalitetnije raditi ako ima mandat od četiri godine, umjesto godinu dana kao dosad. Neke smo kriterije pooštrili na svim razinama TZ-a, ali direktori koji su, recimo, zatečeni s nižom stručnom spremom od one koja će se ubuduće tražiti, ne moraju se brinuti. Dobit će priliku da se usklade s novim kriterijima", objasnio je ministar. Na pitanje hoće li politika utjecati na izbor novog šefa HTZ-a, Cappelli odgovara da će to biti više stručna nego politička odluka.

Komentirajte prvi

New Report

Close