Ovo su najtraženije ljetne destinacije u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. srpanj 2017. u 09:00
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Među najtraženijim vrstama objekata u Hrvatskoj su apartmani, hoteli, kuće za odmor, hosteli i objekti B&B (bed&breakfast).

Dubrovnik, Makarska, Poreč, Rovinj, Split, Zadar i Zagreb među najtraženijim su ljetnim turističkim destinacijama u Hrvatskoj na nekima od najvećih globalnih rezervacijskih platformi za smještaj, kao što su Booking.com i Trivago.

Iako različite po ponudi smještajnih objekata, obje te platforme rade po cijelom svijetu i uvrštavaju sve više objekata i iz Hrvatske u svoju ponudu, a ove godine bilježe i veliku potražnju za Hrvatskom, doznaje se s tih platformi.

Na Booking.comu 75 tisuća smještajnih objekata u Hrvatskoj

"Vrlo smo zadovoljni rastom koji smo ostvarili u Hrvatskoj zadnjih godina. Naš fokus je i dalje na povezivanju sve više turista s vrsnim destinacijama i doživljajima diljem Hrvatske, a trenutno nudimo više od 75 tisuća smještajnih objekata širom zemlje, uključujući sve, od 'chic' gradskih apartmana i trendovskih boutique hotela u Dubrovniku i Zagrebu do kuća za odmor i vila uz obalu", otkrivaju iz Booking.com-ovog hrvatskog ureda u Zagrebu.

Rezervirajući smještaj preko njih u Hrvatsku turisti dolaze iz više od 200 zemalja, a po broju smještajnih objekata u njihovu sustavu Hrvatska je jedna od jačih zemalja u Europi i druga na Mediteranu, iza Italije.

Među najtraženijim vrstama objekata u Hrvatskoj su apartmani, hoteli, kuće za odmor, hosteli i objekti B&B (bed&breakfast).

"Ove godine smo povećali broj objekata u Hrvatskoj, s lanjskih više od 50 tisuća na trenutnih 75 tisuća, to su sve naši partneri koje educiramo kako bi bolje razvijali poslovanje putem naše platforme", napominju iz Booking.coma.

Ne iznoseći druge brojčane pokazatelje, navode podatke o top destinacijama koje su preko njih rezervirane u Hrvatskoj ove godine do kraja svibnja, u čemu su prvih pet Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar i Rovinj. To je slično kao lani, kao i prvih pet nacionalnosti koje su bukirale smještaj, a to su Hrvati, Nijemci, Austrijanci, Talijani te turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva i Slovenije.

Booking.com jedan je od najvećih globalnih rezervacijskih smještajnih sustava, na kojemu je više od 1,3 milijuna objekata u više od 220 zemalja i putem kojeg se svakog dana bilježi više od 1,2 milijuna rezervacija noćenja.

Na Trivagu najtraženiji hoteli u Poreču, Dubrovniku i Makarskoj

Ističući pojačan interes za putovanja u Hrvatsku, iz Trivaga poručuju da su u Hrvatskoj za ovo ljeto, od početka srpnja do kraja kolovoza, na pet različitih stranih tržišta najtraženiji hoteli u Poreču, a potom u Dubrovniku i Makarskoj, kojima se pridružuju i hoteli u Rovinju i Splitu.

"Analizom traženih odredišta i prosječne tražene duljine odmora u Hrvatskoj za ovo ljeto s tržišta poput Austrije, Njemačke, Češke, Hrvatske, Italije, Poljske, Slovenije i Velike Britanije, utvrdili smo da se u top pet na čak pet različitih tržišta našao istarski Poreč, kojeg slijede Dubrovnik i Makarska, koji su se u top pet našli na četiri tržišta", kaže Valentin Haralović iz Duesseldorfa, zadužen za razvoj poslovanja Trivago-a u regiji Balkan.

Od ostalih pokazatelja napominje da, primjerice, Nijemci i Poljaci na Trivagu u Hrvatskoj najčešće traže dulji boravak, dok se za kraća putovanja najviše zanimaju u Velikoj Britaniji, pa tako prosječan Britanac traži smještaj na Hvaru za oko četiri dana.

Među tržištima, najdulji boravak u Hrvatskoj ovog ljeta od po 7,5 do osam dana, traže Poljaci i to u Baškoj Vodi i Makarskoj, te Nijemci u Rovinju, Poreču i Puli, dok po oko sedam do 7,5 dana najviše traže Česi u Baškoj Vodi, Makarskoj i Omišu, Talijani u Rovinju, Poljaci u Zadru, Dubrovniku i Splitu, te Slovenci u Makarskoj i Biogradu n/m, a uz njih na navedenim se tržištima po potražnji među prvih pet odredišta u Hrvatskoj pojavljuju još Medulin, Umag, Rabac, Crikvenica i Vodice.

Komentirajte prvi

New Report

Close