Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj u ovoj godini

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. prosinac 2013. u 11:32
Trgovina Drogerie Markt u Garden Mall-u. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Cilj istraživana, koje se provodi sedmu godinu za redom, je doznati u kojim je tvrtkama najbolje raditi.

 Najboljim poslodavcima u 2013. godini proglašeni su dm, FedEx i iSTUDIO u istraživanju koje je portal MojPosao proveo između siječnja i studenog ove godine na gotovo 3.000 zaposlenika. Cilj istraživanja, koje se provodi sedmu godinu za redom, je doznati u kojim je tvrtkama, prema ocjenama samih zaposlenika, najbolje raditi. Najbolji poslodavac u Hrvatskoj u kategoriji velikih tvrtki (s 251 ili više zaposlenih) za 2013. godini je dm-drogerie markt, na drugom mjestu je Bipa, a na trećem Metro Cash&Carry.

U kategoriji srednjih tvrtki (s više od 51 i manje od 250 zaposlenih) prvo mjesto pripalo je Rhea/ FedEx, na drugom jestu je Deichmann trgovina obućom, a na trećem DHL International. U kategoriji malih tvrtki (s više od 20 i manje od 50 zaposlenih) najbolji su iSTUDIO, Ikea Hrvatska i Novartis Hrvatska. Tvrtke u kojima je najbolje raditi dobile su u prosjeku veće ocjene u svim područjima istraživanja od ostalih tvrtki, navode iz portala MojPosao.

Bez obzira na veličinu tvrtke, sva tri najbolja poslodavca od prosjeka najviše odskaču po pitanju korporativne komunikacije. Najbliže prosjeku kod velikih tvrtki ocijenjeno je zadovoljstvo radnim mjestom, kod srednjih tvrtki područje lojalnosti, a kod malih tvrtki to su međuljudski odnosi.

Komentari (2)
Pogledajte sve

osim što je uzorak smiješan, smiješan je i rezultat.

no, j…š firmu koja nema neko svoje “istraživanje”

zanimljivo da su gotovo svi naj-poslodavci stranci…

New Report

Close