Ovi su gospodarstvenici u potrazi za poslovima u Dohi

Autor: Poslovni.hr , 12. studeni 2012. u 13:02
Ilustracija (Sxc)

Predsjednik Josipović pozvao je na druženje s emirom i katarskim gospodarstvenicima ‘šaroliko biznis društvo’.

Oko četrdesetak hrvatskih gospodarstvenika odletjelo je u nedjelju ujutro prema Dohi, glavom gradu Katara, s nadom da će pronaći korisne poslovne kontakte, piše tportal.

Predsjednik Josipović pozvao je na druženje s emirom i katarskim gospodarstvenicima 'šaroliko biznis društvo', a pored očekivanih predstavnika tvrtki iz energetskog sektora, s obzirom da je državni prioritet gradnja LNG terminala, zamjetan je i velik broj bankara.

U biznis delegaciji tako se našlo čak pet direktora banaka, od Markusa Ferstla iz Hypo, preko Čede Maletića iz HPB-a, Antuna Kovačeva iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj, te dvaju članova uprave Erste banke i Zagrebačke banke, navodi tportal. Jedan od bankara rekao je za tportal kako je njihova uloga u Dohi pokazati da će čvrstim garancijama podržati hrvatske tvrtke koje bi radile u Kataru, što do sada nije bio slučaj, sjetimo li se primjera splitskog Konstruktora. Drugi je razlog što su zainteresirani za zajednička ulaganja s Arapima u našoj zemlji, priželjkujući turističke projekte.

Među građevinarima prisutni su Jure Radić, Filip Filipec i Vincenco Blagajić, od prehrambenog sektora tu su samo Zvonimir Mršić iz Podravke i šef Perutnine Ptuj-Pipo, softveraše predstavljaju IN2, King i Span, a od velikih proizvodnih tvrtki u Dohu su se uputili predstavnici Končara i Đure Đakovića. Predsjednik je u Dohu pozvao i Nikicu Gabrića, vlasnika poliklinike Svjetlost, koji bi u Dohi otvarao kliniku, utemeljitelja 'Nacionalnog foruma'.

Katar je jedna od najbogatijih zemalja svijeta, a gospodarstvo zemlje temelji se na nafti i zemnom plinu koji čine veliku većinu izvoza i više od 70 posto BDP-a. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Vicenco prodaje arapima hrvatski san

Komicna lista putnika za Katar. V.Blagajic? J.Radic? F.Filipec? Svi zajedno nemaju jednu gradjevinsku firmu sa suvislom bilancom. Span, IN2, King? Sto oni ocekuju? Preprodaju kutija iz Kine u Qatar? Koncar i Bago? Najludje je sto putuju ibankari. Sto ce oni tamo? Sve u svemu bezveznjaci i z industrija koje nemaju eksportni potencijal.

New Report

Close