Ovakve će vlakove Đuro Đaković raditi za Francuze

Radit će vagone za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje/D. Višnjić/PIXSELL Radit će vagone za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje/D. Višnjić/PIXSELL

Riječ je o nastavku realizacije ugovora sklopljenog u kolovozu prošle godine. Vagone će isporučiti u drugom i trećem kvartalu.

Specijalna vozila, najveća tvrtka u sastavu Holdinga Đure Đakovića, s francuskim su naručiteljem Ermewa Ferroviaire potpisala 61 milijun kuna vrijedan ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona serije Falns 64. Taj posao nastavak je realizacije ugovora za istog naručitelja sklopljenog u kolovozu prošle godine.

Vagoni će biti isporučeni tijekom drugog i trećeg kvartala ove godine. Riječ je o četveroosovinskim otvorenim vagonima namijenjenim za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje. "Primjenom modernih tehnologija u konstruiranju i izradi vagoni su optimizirani kako bi se osigurala visoka nosivost od 70 tona, uz minimiziranu vlastitu masu. Slijedom specifičnih zahtjeva krajnjeg korisnika, uspješno su provedena ispitivanja vagona u teškim infrastrukturnim uvjetima", kažu u slavonskobrodskoj tvrtki.

Vagoni su certificirani prema važećim TSI standardima i ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka. "Ovaj značajan posao na izvoznom tržištu važan je korak u smjeru revitalizacije kompanije. Njime se stvaraju preduvjeti daljnje provedbe plana strateškog restrukturiranja, koji kompaniji osigurava konkurentnost na stranom tržištu", poručili su iz Đakovića. 

Komentari (1)
  • shabaneli
    shabaneli 11:40 22.1.2015.

    Riječ vlak implicira da se radi i o pogonskom agregatu tj lokomotivi !!!!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!