Ova županija nabavlja 10 ruskih transportnih helikoptera

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2014. u 11:21
Nosivost helikoptera je 4.000 kilograma, a najveća brzina 250 km/h (Press foto)

Virovitičko-podravska županija po hitnom postupku nabavit će 10 ruskih transportnih helikoptera modela Mi8/17.

Zahvaljujući odluci Vlade RH i Ministarstva pravosuđa o ukidanju općinskih sudova u Slatini i Orahovici i njihovim pripajanju sudu u Požegi odnosno Slavonskom Brodu, Virovitičko-podravska županija po hitnom postupku nabavit će 10 ruskih transportnih helikoptera modela Mi8/17. Nosivost helikoptera je 4.000 kilograma, a najveća brzina 250 km/h.

Helikopteri će služiti žiteljima Virovitičko-podravske županije, posebno onima koji su gravitirali sudovima u Slatini i Orahovici, kako bi u zimskom periodu zbog loših vremenskih uvjeta na cestama mogli doći do sudova u Požegi i Slavonskom Brodu. Cesta od Orahovice do Kutjeva zbog loših vremenskih uvjeta zimi često bude zatvorena te će helikopteri služiti kako bi do Požege i natrag prevezli ljude, koji moraju primjerice izvaditi Uvjerenje o nekažnjavanju ili riješiti neki spor, objašnjavaju iz županije.

„Očito da ministar Orsat Miljenić nije upoznat sa situacijom na terenu i da ne zna što znači putovati u zimskom periodu preko Papuka, jer inače ne bi nikada donio tako nelogičnu odluku o ukidanju općinskih sudova u manjih sredinama. Ukidanjem 49 općinskih sudova ministar Miljenić želi postići uštede, ali nažalost to će, kao i većinom poteza ove vlade, napraviti preko leđa svojih građana, u ovom slučaju žitelja Virovitičko-podravske županije“, izjavio je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić.

Zahtjev za sufinanciranjem nabavke helikoptera poslan je premijeru Zoranu Milanoviću kako bi u ovim teškim vremenima ipak pomogli ljudima koji će od sada morati putovati više od 100 kilometara kako bi došli do suda. Župan Tolušić poslao je zamolbu i ministru obrane Anti Kotromanoviću da mu pomogne tako što će preporučiti desetak svojih najboljih pilota helikoptera.

 

 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Jel ovo neka zajebancija ili što?

Samo jos jedan primjer nebuloza i zla koje se provodi na lokalnoj razini. 10 helikoptera za prijevoz ljudi?? LOL

kao da čitam Iljfa i Petrova, prevozit će građane helikopterom kako bi izvadili uvjerenje o nekažnjavanju!?!
a vozit će ih Ludi Šeširdžija.

Tome županije jedino i služe – uhljebljivanje beskorisnih birokrata koji su odavno izgubili kontakt s realnošću, a vrhunac “dosjetljivosti” su im ovakve isprazne besmislice

New Report

Close