Otvara se stečaj tvrtke Geofoto s dugom od 11,5 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. prosinac 2017. u 12:43
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Osim za Geofoto d.o.o, ovog tjedna pokrenut je i prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka i nad povezanim društvom Geofoto grupa.

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se pokreće prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad Geofoto d.o.o, tvrtkom za fotogrametrijske i geodetske poslove poduzetnika i nekad uspješnog izvoznika Zvonka Biljeckog s utvrđenim dugom većim od 11,5 milijuna kuna.

Sudskim zaključkom naloženo je i Biljeckom i članovima uprave Geofoto d.o.o. da u roku od osam dana dostave pisano izvješće o financijsko-gospodarskom stanju i imovini tvrtke te je za veljaču iduće godine zakazano ročište radi izjašnjenja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka.

Sudska odluka uslijedila je na temelju prijedloga Financijske agencije (Fina) za otvaranje stečajnog postupka u kojem se ističe kako je Geofoto d.o.o. još 1. rujna 2015. imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 281 dana i u ukupnom iznosu od 11.580.279 kuna.

Osim za Geofoto d.o.o, ovog tjedna pokrenut je i prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka i nad povezanim društvom Geofoto grupa, kojem je Biljecki direktor i to zbog utvrđenog duga od 2,25 milijuna kuna.

Zvonko Biljecki u sudskom registru naveden je kao direktor, prokurist, član ili predsjednik uprave čak devet tvrtki među kojima su najpoznatije dobivale višemilijunske poslove od države. Biljecki je poznat i, kao što se u medijima navodilo, osoba bliska bivšem premijeru Ivi Sanaderu kojeg je angažirao kao savjetnika i njegove konzultatske usluge navodno plaćao više desetaka tisuća kuna mjesečno.

Komentirajte prvi

New Report

Close