Opet previranja u ACI-u: smijenili i Nikolića!

Autor: Marija Crnjak , 31. listopad 2013. u 16:33
Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Nadzorni odbor ACI-a donio je odluku o smjeni dosadašnjeg direktora Dražena Nikolića.

Nadzorni odbor ACI-a na današnjoj je sjednici donio odluku o smjeni dosadašnjeg direktora Dražena Nikolića s današnjim danom, na čije će mjesto doći dosadašnja predsjednica NO-a Doris Peručić. Kako stoji u objavi tvrtke, navedene odluke obrazložene su činjenicom da Nikolić nije postupao sukladno odlukama NO-a, jer nije tražio potrebne suglasnosti za troškove koje je prouzročio u poslovanju Društva.

"S obzirom na navedeni način vođenja poslova Društva, Nadzorni odbor  je izgubio povjerenje u uredno i kvalitetno obavljanje funkcije člana Uprave – direktora, te je donesena Odluka o opozivu Dražena Nikolića, kako bi se spriječilo njegovo daljnje samovoljno postupanje", navodi se u objavi tvrtke koja obara sve rekorde u brzini smjenjivanja čelnih ljudi.

Naime, nakon smjene HDZ-ovog kadra, Ante Violića s čelnog mjesta u ACI-u krajem 2012. godine, imenovan je Bruno Bonifačić koji je odabran na međunarodnom javnom natječaju među mnoštvom ozbiljnih konkurenata, a Nikolić je na mjesto člana uprave došao u ožujku. Bonifačića je NO smijenio nakon samo pola godine uz obrazloženje da nije poštovao poslovnik o radu Uprave, a ljetos ga je naslijedio Nikolić. Nikolić se o razlozima svoje smjene nije želio posebno izjašnjavati, osim što se ne slaže s obrazloženjem NO-a. 

"Svaki udarac nogom u stražnjicu je šansa za korak naprijed", kratko je citirao Nikolić talijansku poslovicu.

Neslužbeno se doznaje da su Nikolića smjenili zbog navodno sporne suradnje s agencijom BBDO u poslovima brendiranja strategije, identiteta i komunikacija brenda ACI-a, bez provedenog natječaja. Zanimljivo, na to je pažnju skrenuo upravo ranije smijenjeni Bonifačić, koji je time svojedobno iz svoje uprave kanio maknuti Nikolića, no tada mu to nije uspjelo.

Komentirajte prvi

New Report

Close