Odlučeno je: Pelješki most za 2,08 milijardi kuna gradit će kineski konzorcij

Autor: Poslovni.hr , 12. siječanj 2018. u 13:09
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Druge dvije ponude na natječaju za gradnju tog mosta poslali su talijanski Astaldi i turski Ictas koji su ponudili da će most izgraditi za 2,55 milijardi kuna, dok je Strabag za taj posao tražio 2,62 milijardi kuna.

Hrvatske cesta danas su objavile odluku da će Pelješki most graditi kineski konzorcij predvođen tvrtkom China Road and Bridge Corporation koji je za taj posao ponudio 2,08 milijardi kuna, piše Večernji list.

Druge dvije ponude na natječaju za gradnju tog mosta poslali su talijanski Astaldi i turski Ictas koji su ponudili da će most izgraditi za 2,55 milijardi kuna, dok je Strabag za taj posao tražio 2,62 milijardi kuna. Talijansko-turska ponuda je odbijena zbog nevaljane bankarske garancije. A na kraju je kao ekonomski najpovoljnija izabrana i ona i najjeftinija – kineska. Tvrtke čije ponude nisu nisu odabrane imaju pravo žalbe. Ponude za gradnju Pelješkog mosta otvorene su 15. rujna i hrvatske ceste su imale rok od 120 dana za donošenje odluke o odabiru, a taj je rok istjecao ovih dana.

 

Komentari (11)
Pogledajte sve

Trebali smo zvati Kineze , da objedine sve kooperante?



Taj bridge će biti nekvalitetan a ova odluka je pogubna za hr gospodarstvo. Povraća mi se od ovog.

***prvi građevinski zahvat Kineza na tlu EU pa nekvalitetan? …ovo bude kvalitetnije nego što košta, ovo je ogledni primjerak i reklama kinezima i dat će sve od sebe, u to sam siguran
[/quote]
kinezi su prvi auto put 2009. radili u poljskoj za 44% cijene procijenjene gradnje. da vidite onaj zadnji u kini koji su otvorili (dužina 56km) ne bi se čudili. lik koji ih je vidio u crnoj gori rekao mi je da smo mi za njih dječiji vrtić. jedino što su djeca već ćelava i umišljena.



Taj bridge će biti nekvalitetan a ova odluka je pogubna za hr gospodarstvo. Povraća mi se od ovog.

imali smo to znanje, više ga nemamo

https://hr.wikipedia.org/wiki/Kr%C4%8Dki_most
[/quote]
malo je kratkog roka trajanja, ne čini ti se?

Neka ga samo izgrade cim prije

New Report

Close