Odbor HRT-u: Važna je svijest o uravnoteženoj zastupljenosti žena i muškaraca

Photo: Patrik Macek/Pixsell Photo: Patrik Macek/Pixsell

Članice Odbora suglasile su se da bi sličan zahtjev pravobraniteljica trebala poslati i na adrese drugih televizija, ne samo javnog servisa.

Saborski Odbor za ravnopravnost spolova podržao je jutros zahtjev pravobraniteljice za ravnopravnost spolova upućen HRT-u da besplatno emitira medijski spot s ciljem promicanja javne svijesti o važnosti uravnotežene zastupljenosti žena i muškaraca na upravljačkim pozicijama tvrtki koje posluju na hrvatskom tržištu rada.

Taj spot osmišljen je unutar projekta "Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj" za čije je provođenje pravobraniteljica Višnja ljubičić dobila povjerenje Europske komisije. Ideja je da se spot emitira do konca 2015., dakle do završetka projekta.

Članice Odbora suglasile su se da bi sličan zahtjev pravobraniteljica trebala poslati i na adrese drugih televizija, ne samo javnog servisa.

Odbor se suglasio da se Hrvatski sabor treba u petak, 14. veljače simbolično priključiti svjetskoj kampanji "Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama". Simboličnim ustajanjem zastupnici bi poduprli napore na suzbijanju nasilja nad ženama i djevojčicama.

"Milijarda ustaje" simultano će 'ići' u 190 zemalja, a kampanji se pridružilo više od 15 tisuća organizacija i pojedinaca, među njima i članovi vlada i parlamenata te ugledni pojedinci.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!