Od 1. rujna poreznici će vidjeti vaše račune u 87 zemalja

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2017. u 08:22
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uoči ulaska u međunarodnu razmjenu Porezna uprava je od 1. siječnja ove godine proširila opseg prikupljanja podataka od banaka, nametnuvši im obvezu da joj dostavljaju podatke o prometu svih kunskih i deviznih računa građana.

Od 1. rujna Hrvatska će osjetljive financijske podatke o stanju i prometima na svim računima građana dijeliti sa 87 zemalja OECD-a.

Na taj način hrvatski poreznici dobit će na uvid podatke o financijskim transakcijama i štednji u inozemstvu hrvatskih građana u svim državama EU-a, ali i u nekim poreznim oazama, poput Djevičanskih otoka.

Uoči ulaska u međunarodnu razmjenu Porezna uprava je od 1. siječnja ove godine proširila opseg prikupljanja podataka od banaka, nametnuvši im obvezu da joj dostavljaju podatke o prometu svih kunskih i deviznih računa građana. Ranije su poreznici raspolagali samo podacima o prometima na žiroračunu, a po novome imat će uvid i u transakcije na tekućim i štednim računima, piše tportal.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Zamislite u našoj ušljivoj MALOGRAĐANSKOJ SREDINI, kad Štefice, Barice , Lojzeki,
počnu kopati po računima poznatih i nepoznatih susjeda….???!!

Eto naredila tako direktiva EU pa kako tome pružati otpor.
Pitanje je hoće li im i ovo biti dosta kontrole.
Možda bi trebalo kontrolirati promet i stanje u frižiderima ,veš mašinama , garderobnim ormarima , kupaonicama,spavaćim sobama. Ko zna kakve se tu mutne transakcije vrte.
Samo treba donesti direktivu.

New Report

Close