Novi vlasnici lošinjske Jadranke teški su 3,4 milijarde dolara

Autor: Poslovni.hr , 24. prosinac 2013. u 15:29
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Alexei Ananyev je započeo karijeru uvozeći kompjutere u Rusiju zajedno sa svojim bratom Dmitryjem.

Novi vlasnici lošinjske Jadranke braća Alexey i Dmitry Ananiev 'teški' su 3,4 milijarde dolara. Njihova banka Promsvyaz je preko istoimenog fonda kupila većinski dio dionica lošinjske tvrtke, piše Novi list.

Podsjetimo, spomenuta banka je preko hrvatske tvrtke Beta ulaganja preuzela 50,18% temeljnog kapitala Jadranke čime je postala njezin većinski vlasnik.

Alexei Ananyev je započeo karijeru uvozeći kompjutere u Rusiju zajedno sa svojim bratom Dmitryjem. Osnovali su vlastitu banku, prisutni su u medijima te drže udio u nekim nekretninama. Jedna od nekretnina je Novospassky Dvor. Također drže poslovni kompleks u centru Moskve u vrijednosti 230 milijuna dolara.

Dmitry Ananiev je također bio član Vijeća federacije, iz kojeg je nedavno izašao zbog zakona Vladimira Putina, koji zabranjuje držanje novca ruskih dužnosnika u stranim bankama.  

Komentari (2)
Pogledajte sve

A za koga?

kad bi se malo potrudili onda bi zaključili da je dionice u jadranki kupio fond u vlasništvu ruske banke a za koga je kupio se zna.za ruse sigurno nije.i zato nemojte širiti famu o braći pravoslavnim oligarsima koji su preuzeli jadranku.

New Report

Close